keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Jotain muutakin välillä

...kuin niitä ainaisia villasukkia :) Tosin...villasukkia on aivan ihana neuloa!
Mitä? Pitikö olla olla jotain muuta :)? No, tuleehan jotain muutakin, mutta ensiksi nämä.

Näiden ihanien pikkusukkien ohje on täältä. Ohje on todella helppo ja kauniit sukat niistä tulikin. Tuosta alpakkalangasta vaan ei näy kovin hyvin tuota kuviota.
Vaippahousut....näiden ohje on Ullaneuleen sivuilla. Villapöpät nimeltään...ihana ohje, kun ei kertaakaan tarvinnut noukkia silmukoita tai neuloa mitään erillisiä saumoja. Lankana näissä on käytetty hahtuvaa.
Nämä vaippahousut taasen on neulottu vanhasta käsittelemättömästä 100 % villalangasta. Näiden ohjeen löysin täältä. Mukavat vaippahousut näistäkin tuli.

Aurinkoista pakkasviikkoa teille! t: möhönasu


lauantai 11. tammikuuta 2014

Tulipas pitkä paussi :)

Tarkoitus ei tosiaan ollut olla pois blogista/netistä näin kauan, mutta välillä on hyvä tehdä jotain ihan muuta. Olen ollut lomalla ja tehnyt kotihommiakin vähän enemmän kuin mitä normaalisti töissä ollessa ehtii.

En kuitenkaan ole ollut ihan toimettomana käsitöidenkään saralla tänä aikana, vaan jotain sentään on valmistunutkin.

Neuloin miehelleni oikein punaiset villasukat. Lankana tuossa on Novitan 7-veljestä....ja tuo koko on noin 42. Novitalta on tuo mallikin.

Alakuvassa on suht oikeat värit...

Tässä lankana on Tilkuista totta -blogista Irmalta saamani Regia-lanka. Oli todella hankalaa tehdä vaihteeksi 2 1/2 puikoilla, kun olin tehnyt pitkään huomattavasti paksummilla puikoilla. Ajattelin noita sukkia tehdessäni etten taatusti vähän aikaan tee näin ohuilla puikoilla....mutta kuinkas kävikään...

Aloitin heti perään neulomaan näitä sukkia ohuilla puikoilla myöskin :) Kuten kuvasta näkyy, niin kaksi samaa erää lankaa ja ihan erilaiset tuli raidoista...eipä haittaa minua.

Näitä samalla Novitan mallilla neulottuja polvareita minulla on jo enemmänkin. Kun olin yhden sukan neulonut, niin oli jo niin kyllästynyt :) tähän malliin. Oli sitten pakko ennen toisen sukan neulomista neuloa vielä välissä yhdet muut sukat.

Nalle-langasta nämä ja näitä oli aivan ihana neuloa! Päätin jo neuloessani, että näitä teen lisää :) Nämä ensimmäiset tein tuon alkuperäisen ohjeen mukaan....ainakin melkein.

Näihin sukkiin sitten lisäsin yhden välisilmukan lisää, kun ensimmäiset olivat minusta hieman piukat :) tai sitten vaan pidän hieman löysemmistä sukista. Näissä käytin jo hieman enemmän jämälankoja kuin noissa ensimmäisissä. Olen näitä sukkia ihaillut Arkimamman Arkiralli -blogissa jo pitkään, joten oli aika minunkin tehdä tällaiset.....ja niitä tulee lisää :) sillä niin mukava ja helppo on tuo malli.


Muutakin on tässä tullut tehtyä, mutta jätetään jotain sentään seuraavaankin kertaan :)

Turun seudulla lumen tulo jäi sitten tähän päivään eli nyt maa on valkoinen. Pikku hiljaa tuolla sataa lunta edelleenkin....toivottavasti ei sentään ihan hirveitä määriä tule.

Mukavaa viikonloppua teille! Minä menen nyt lukemaan ja kommentoimaan muiden blogeja :) t: möhönasu