sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hiljaiseloa blogirintamalla

Vähän on ollut hiljaisempaa täällä blogissa. Työ on vienyt kaiken energian...tosin se ei tarkoita sitä, että käsitöitä en olisi tehnyt :), mutta netissä en ole surffannut ollenkaan. En ole edes konetta avannut joka päivä kotona...olen töissä jo saanut siitä ihan tarpeekseni. Laitan muutaman :) kuvan...ensiksi kahdet sukat, jotka ovat valmistuneet. Tosin en enää muista, että mistä ohjeet oli napattu.
Sitten taas vähän ruusuja lisää :) Tällä kertaa tein yksivärisiä niistä. Varsiin käyttämäni rautalanka loppui, joten käytin vanhoja pitkiä neulepuikkoja varsiin :) En ole niillä enää vuosikausiin neulonut mitään, joten kierrätystä tämäkin :) Samalla tuli mieleen, että puikkoja voisi vaikka kirpputorilta ostaa lisää....voisi ruusuja askarrella enemmän :)
Meillä on iltaisin ja varsinkin öisin todella huumaava tuoksu :) Tuoksu tulee alla olevasta posliinikukasta, joka kukkii....ja kukkia on todella paljon. Viime vuonna tein niin, että poistin kaikki kukkivat kukat. Pakko oli poistaa ne, kun tuoksu oli todella mahtava.
Kaikki paavalinkukat kukkivat myös :) Istutin itse viime itse kymmenkunta eri väristä paavalinkukkaa ja nyt nekin kukkivat ensi kertaa :)
Siskoltani saama vaahtera-aulio kukkii myös....kai se on vaan pakko uskoa, että kevättä on ilmassa vaikka ulos mennessä en sitä oikeen uskokaan.
Yksi orkideakin kukkii...muut orkideat ovat vielä nupuissa.
Myös punainen ja valkoinen lehtikaktus kukkii tällä hetkellä. Luulin jo tammikuussa, että nämäkin kuolevat....olivat niin nuutuneen näköisiä silloin.
Minulla on iso kiinanruusu ja sekin kukkii :)....yksi kukka jo tippui ennen kuin ehti kukkiakaan.
Mukavaa ja rentouttavaa alkavaa viikkoa teille! 
t: möhönasumaanantai 8. huhtikuuta 2013

Kaikki hauska loppuu aikanaan :)

Tässä tapauksessa siis loma...tänään on vielä vapaapäivä, kun on viikonloppuna töitä tiedossa :) Ihanaa olla välillä vaan ettei tarvitse noudattaa mitään aikataulua. No, pojat pitää tietysti ulkoiluttaa suht samoihin aikoihin, mutta samoihin aikoihin suurin piirtein nousen lomallakin.
Tässä nämä pitsisukat sitten ovat valmiina. Pitsikuvio on kirjasta suuri sukkakirja, mutta muuten sukat on tehty omalla ohjeella...eli vahvistettu kantapää jne. Sukkien väri on oikea tuossa ylhäällä olevassa kuvassa eli ovat tuollaisen turkoosin väriset...tykkään :)
Tässä kuvassa näkyy tuo pitsikuvio selvemmin, mutta väri on täysin väärä. Yleensä en tee itselleni pitsisukkia ollenkaan, koska palelen aina....mutta tämän mallin kelpuutin :)....katsotaan löydänkö vielä toisen mallin, josta tykkään.
Toiset samanlaiset sukat piti sitten tehdä liukuvärilangasta. Sukat ovat jo valmiitkin, mutta en enää viitsinyt niistä erikseen ottaa kuvaa...joten tässä kuva vielä keskeneräisistä :)
Sitten kuvasarja poikien päiväunille menosta :) Väiski on jo tuolilla haukottelemassa...väsyttää...
...mitä? Onko Väiski päässyt tuolille...sinne missä Väiski niin sinne myös Repe... :)....ja tietysti peiton alle...
...ja touhua piisaa.
Pelkkä Repen möyrimisen katselu väsyttää Väiskiä, joten pakko päästä peiton alle...
Väiskiltä tuo peiton alle meno sujuu hieman nopeammin kuin Repeltä.
Nyt ollaan jo peiton alla, mutta Repe ei vielä ole saanut kunnon asentoa :)....hetki vielä.
Mieheni taas teki tänään englantilaistyylisiä skonsseja (teeleipiä)...tosin näissä on käytetty yli puolet ruisjauhoja :) Nam, hyvää on...


Oikeen mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille! t: möhönasukeskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Valmiiksi reikiä

Pääsiäisenä en surffannut ollenkaan netissä, joten kaikki seuraamani blogit ovat vielä käymättä läpi. Välillä tekee hyvää olla ilman tietokonetta ja tehdä kokonaan ihan jotain muuta :) Joudun jo töissäni käyttämään tietokonetta niin paljon, että välillä kotona ei tee mieli avata konetta ollenkaan...
Tuo lanka oli paremman näköinen kerässä, mutta pakkohan sekin oli tehdä sukiksi. Piti ottaa salamalla tuo kuva, että sain suurinpiirtein oikean värin...eli sellainen myrkyn vihreä. Aina ei voi lankaostoskaan onnistua :)

Lankana noissa on saksalaista Trekking XXL ja sitä meni 163 g.
Kun mieheni näki nämä sukat, niin hän sanoi niissä olevan reikiä jo valmiiksi :) Niissä on pitsikuvio sukan päällä, mutta tuossa langassa sitä ei kauheasti näy. Kahdet nilkkurit Austermann Step classic ja lankaa meni 100 g näihin yhteensä :)

Kuten jo aikaisemmin sanoin...meillä villasukat ovat todella kuluneita, että lisää tarvitaan. Sukkia lisää tulossa siis :) Itse käytän villasukkia kesät-talvet, joten näitä nilkkureitakin tarvitaan kesäksi lisää. Villalanka on mukavampi käyttää kesällä kuin puuvillalanka, jossa jalka hikoaa paljon enemmän....ei kiva. Eilen aloitin tekemään yksivärisestä langasta pitsisukkia...ihan toisenlaisia kuin nuo, joten niistä sitten myöhemmin lisää...kunhan saan ne valmiiksi.


Pojat taas leikkivät kongien kanssa :) Eli noissa on nameja sisällä, joten mielenkiinto säilyy :)
Tässä taas kerjätään lisää :)...Väiskin kuonon asennosta jo näkee, että ääntäkin lähtee :)


Nyt muiden blogeja lukemaan....


Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille! t: möhönasu :)