sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pakkasta

Pakkasest senkun jatkuvat :( Tuntuu, että kevättä ei tulekaan. Jokuhan ennusti, että tänä vuonna kevät on lyhyt eli talvi kestää melkein kesään asti....kuulostaa aika hirveältä.

No, koska pakkasest jatkuvat edelleen...tässä on pakko tehdä villasukkia lisää, että tarkenee :)
Nämä sukat on tehty samalla vanhalla ohjeella eli Novitan. Tosin lanka ei ole tuota ohjeessa olevaa vaan saksalaista lankaa ja sitä meni 179 g. Nämä ovat tuollaiset perussukat ja niitä on helppo neuloa iltaisin.
Tässä tällainen munakranssi :) Ensiksi meinasin tuohon jotain muutakin laittaa koristeeksi, mutta totesin ettei se tarvitse mitään muuta. Kranssin alta näkyy virkattu päiväpeitto.

Onneksi sentään valon määrä lisääntyy vaikka pakkaset jatkuvat :) Kummasti piristää mieltä tuo auringonpaiste :)

Iso posliinikukka alkaa myös kukkimaan, kun valon määrä lisääntyy...vielä ei ole yhtään kukkaa auennut. Myös suuri kiinanruusuni kukkii parhaillaan :)
Mitäs sitten tein tänään....tein 14 kappaletta lankalintuja :) Jouluksi tein punatulkkuja ja nyt tein vähän muun värisiä.


Tein sini- ja vihreäsävyisiä lintuja.Mukavaa pääsiäisen odotusta teille t: möhönasu


sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Laatikollinen virkattuja paloja

Tässä tämä huopatyö, jota olen käsin tehnyt aina viikonloppuisin muutaman tunnin :) Tosin tänä viikonloppuna en ole paljon käsitöitä ehtinyt tekemään, koska oli työviikonloppu.
Pannumyssyhän siitä tuli :) Olen aina tykännyt erilaisista pannumyssyistä ja teen juojana näitä tarvitsee pannun päälle....ja niitä on myös kiva vaihdella vähän vuodenaikojen mukaan.
Väiski ja Repe ovat olleen tässä mukana innoittajina :) Yläkuvassa Repe on tietysti vasemmalla ensimmäisenä, kuten aina lenkilläkin pikku herran on pakko kulkea ensimmäisenä :)


Nappeja olen tuossa käyttänyt koristeeja ja yläreunaan laitoin vielä fanttilankaa koristeeksi.
Tämä pannunalunen on ikivanha eli muistaakseni ensimmäisiä huovutustöitäni.


Kävin eilen töiden jälkeen myös katsastamassa Käden taitomessut Turun messukeskuksessa. Mitään ihmeellistä siellä ei minusta ollut, joten ostoksiakaan en tehnyt...ainoastaan pari käsin tehtyä nappia ostin, kun muistuttivat mäyristä :)
Minulla on iso laatikollinen eri väreistä ja villalangasta virkattuja paloja. Olen pohtinut, että mitä teen näistä... Teenkö peiton vai itselleni pitkän liivihameen vai ihan jotain muuta...
Nyt täytyy mennä lukemaan muiden blogeja :)

Mukavaa alkavaa viikkoa! t: möhönasu


lauantai 9. maaliskuuta 2013

Villasukat ja vähän pääsiäistäkin...kuvavaroitus :)

Vihdoinkin olen saanut neulotuksi villasukkia :)

Tosin aloitin pitkistä villasukista, koska vanhat pitkät alkavat jo olla hieman kuluneet. Onhan siitä aikaakin, kun nuo neuloin...neuloin silloin kolmet pitkät sukat ja pidän niistä valtavasti :) Olen koko talven käyttänyt niitä ja nyt on uusien aika :)...joten lisää on varmasti tulossa.
Aivan upeat tuli näistäkin vaikka itse sanonkin....tykkään :) Lankana oli hieman sellaista epätasaista lankaa eli Aloe Vera Let's Knit. Lankaa näihin meni 161 g. Ohjeena käytin vanhaa ja hyväksi koettua eli Novitan lehdessä (Kevät 2009) malli 15.
Olen neulahuovuttanut tuon sydämen ja siitä piti tulla ovikoriste, mutta taidan jättää sen toistaiseksi tuollaiseksi.
Alla on taas neulahuovutettuja pääsiäismunia. Alun vaikeuden jälkeen....neulahuovutus alkoi sujumaan :)
Tipuja....kanoja....Sama pöytä, mutta hieman toisesta kulmasta kuvattuna.


Yllä virkatut kanat ovat vanhalla omalla ohjeellani tehdyt vuosia sitten :)
Nämä taas olen virkannut vanhalla askartelulehden ohjeella...ja ne on täytetty vanulla.
Nuo pitemmät kanat tuossa takana olen virkannut Novitan ohjeella. Täytin ne vanulla ja sulka toimii pyrstönä. Kotona ei ollut kuin valkoisia sulkia, joten ne saa nyt kelvata :)
Alla oleviin kanoihin ihastuin valtavasti :)....
Tämäkin ohje on jostakin Novitan lehdestä...Yllä olevan oikeanpuoleisen kanan heltta on liila eikä sininen kuten kuvassa.
Sitten vielä tipuaskartelut :) eli munapäät....kuten näiden lempinimi kuuluu :) Nämä olen askarrellut kartongista, huovasta ja kananmunista. Tuohon kananmunaan minun piti istuttaa pääsiäisruohoa, mutta päätin etten tänä vuonna istuta sitä ollenkaan. Joten piti keksiä jokin muu ratkaisu....ohuet jämä huovat käyvät aivan hyvin ruohosta :)
Tämäkin iso narsissikulho on jo muutaman vuoden vanha, mutta laitoinpa senkin esille :)
Oikeen hyvää viikonloppua kaikille! t: möhönasu


keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Työkeikka Turkuun

Kun joudun käymään Turussa työasioissa, niin samalla tulee aina käytyä myös lanka- ja askartelukaupoissa.

Niin tänäänkin :)Ihan kuin minulla ei olisi lankoja kotona! ...mutta taas tuli ostettua Lankamaailmasta hieman sukkalankoja lisää :) Täytyy pikkuhiljaa ruveta taas harkitsemaan ostokieltoa itselleni :D...ainakin lankojen osalta vaikka toisaalta kyllähän minä niistä koko ajan teen jotain.
Sitten kävin Tiimarissa :) Minun piti ostaa hieman huopakangasta lisää....sellaisia pieniä paloja. Mutta mitä minä näinkään Tiimarissa....siellä oli 5 m huopakankaat 70 % alennuksella! Joten kannatti ostaa...tosin värejä ei kauheasti ollut, joten en ostanut kuin nämä kaksi väriä.
Ostinhan minä sitten näitä pieninäkin paloja....nekin olivat tarjouksessa :)


Minulla on parhaillaan yksi työ kesken, jonka teen juuri erilaisista huopapaloista....ja onhan minulla sukkakin tekosessa :) Vihdoinkin voisi sanoa, sillä sukat alkavat olla aika huonossa kunnossa.

Mukavaa loppuviikkoa teille :) t: möhönasu


sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Märkähuovutus

Se viime viikonloppuna tekemäni märkähuovutus....joka ei ollut oikeen minun lajini :)
Tosin ihan hyvännäköisiä tulppaaneja niistä tuli vaikka niiden tekeminen olikin työlästä. Harjoittelu tekee kai tässäkin asiassa mestarin :) Voi olla, että jossain vaiheessa innostun uudestaan tähän hommaan :) vaikka se kylmä vesi ei tee ollenkaan hyvää käsilleni.


Tulppaanien auki leikkaaminen vaan oli hieman vaikeaa...saksilla en sanut niitä ollenkaan auki, joten minun oli pakko käyttää erittäin terävää veistä. Varret tein rautalangasta joka on päällystetty ja lehdet tehty valmiista huovasta.
Nämä narsissit virkkasin myös viime viikonloppuna...halusin saada leikkookukka-narsisseja :)
Nämä ovat siitäkin kivoja, että voin samassa maljakossa pitää sekä narsisseja, että tulppaaneja. Oikeitahan ei voi pitää samassa maljakossa.


Mukavaa viikon alkua teille! t: möhönasu

PS: Narsissien ohje on omani ja se löytyy täältä :)...tosin olen vähän yksinkertaistanut tuota kukkaa.