sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Laitetaan kuvat....

...vaikka nämä ovatkin pääsiäistä varten tehdyt :)

Olen tämän päivän neulahuovuttanut narsisseja. Olen jo kauan halunnut huovuttaa narsisseja, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi ennen kuin tänään. Yllättävän kauan näissä menikin aikaa.
Toisin kuin märkähuovutus, niin neulahuovutus tuntuu kivalta :) Olen toki ennenkin hieman neulahuovuttanut, mutta en paljon. Neulahuovutus tuntuu minusta helpommalta kuin eilinen märkähuovutus.
Tein näistä aika isoja vaikka tuossa kuvassa ei kokoa näykkään. Narsissin lehdet olisivat saaneet olla minusta hieman vihreämmät, mutta kotona ei ollut vihreämpää villaa...joten...
Mikä kuva sitten on alla...?
Tämä on se poikien tuhoama lankakerä :) Pojat eivät olleet kuin ehtineet seikoittaa langan, koska se oli niin helppo selvittää....onneksi.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille ja kiitoksia kaikista kommenteista!

t: möhönasu :)lauantai 23. helmikuuta 2013

Viikonloppu!

Ihanaa, kun voi tehdä käsitöitä koko päivän :)

Aloitin aamun lenkillä koirien kanssa (mieheni oli myös mukana), mutta sen jälkeen olen voinut tehdä käsitöitä koko päivän....ja todella olen tehnytkin niitä :)

Lenkin jälkeen rupesin märkähuovuttamaan....no, se ei ihan ole minun juttuni, mutta jotain sain kuitenkin aikaiseksi. Laitan kuvia sitten myöhemmin, kun saan ne vielä tehtyä valmiiksi.

Tässä kuvia pari viikkoa sitten valmistuneista pitsikauluksista.


Kaulukset olen virkannut puuvillalangalla ja tietysti eri väreillä :) Tuo alimmainen on hieman pienempi. Virkkasin sen ensimmäisenä ja ajattelin, että kauluksesta tulee ohjeen mukaan liian iso, joten laitoin vähemmän silmukoita. Mutta lopputulos oli, että ohjeen mukaisella silmukkamäärällä tuli ihan hyvä pitsikaulus :)
Vaikka en valkoisia pitsikauluksia itse käytäkään, niin ostin tämän kuitenkin huutonetistä :) Voihan olla, että joskus tulee tätäkin käytettyä.

Olen ehtinyt myös hieman ompelemaan...tässä päivän saalis...tai oikeastaan tässä on osa ommelluista sydämistä.

Nämä on tehty farkkukankaasta ja vanhoista käsin virkatuista pitseistä. Nämä tulevat roikkumaan johonkin...luultavasti osa ainakin ikkunaan.

Olen tämän viikon aikana tehnyt paljon muutakin, mutta koska ne ovat pääsiäisjuttuja, niin laitan kuvat vasta myöhemmin.

Viikonloppuja! t: möhönasu


keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Koirat neuloo

Mieheni oli tiskamassa ja huomasi, että työhuoneessani oli jotain outoa tekosessa. Siellä en suinkaan ollut minä :) vaan Väiski ja Repe....ilmeisesti heillä oli tylsää, joten tekemistä kaivattiin...


Tässä poikien neulomuksia :) aika sotkuiselta kasalta näyttää, mutta onneksi tuossa ei mennyt kuin yksi lankakerä...ja senkin toivottavasti saan selvitettyä. Villat menivät vähän silpuksi, mutta niitä voi ihan hyvin käyttää pääsiäisaskarteluihin.

Väiski oli saanut pari viikkoa sitten Lankamaailmasta ostamani lankakassin lattialle. Kassi oli tuolin päällä ja viimeksi tänä aamuna ajattelin, että pitäisikö siirtää se....olisi pitänyt :). Väiski on jo pari viikkoa hakenut samaisen tuolin päältä villasukkiani, joten itseäni saan ihan syyttää tästä hommasta.

Mukavaa loppuviikkoa teille! 
t: möhönasu ja pojat :)


sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Keskeneräisten tekoa

Parit villasukat ovat olleet kesken jo pitkään ja eilen päätin, että on aika neuloa ne valmiiksi.
Nämä sukat äitini oli aloittanut neulomaan, mutta antoi ne minulle pari vuotta sitten :) Hän oli neulonut kumpaakin yhtaikaa, joten paljon ei enää sukista puuttunut. Oikeestaan minun ei tarvinnut kuin kärkikavennus tehdä ja sukat ovat valmiit :)...silti kesti pari vuotta saada nämä valmiiksi.


Lankana näissä on Novitan Tico tico -lankaa. Lankaa jäikin vielä, jos vaikka tekisin niistä vielä itselleni nilkkurit :)Nämä sukat taas olin itse aloittanut jo kolme vuotta sitten :) Toinen sukka oli valmiina ja toisesta resori tehty.  No, nyt ovat nämäkin valmiit. Lankana näissä on alpakkaa ja näistä tuli yösukat itselleni.

En ole neulonut ollenkaan muutamaan vuoteen, mutta nyt pitäisi villasukkia tehdä lisää. Vanhat alkavat olla jo niin kuluneita, että ei niitä voi kauan enää käyttää. Minä käytän joka päivä villasukkia...niin kotona kuin töissäkin :)

Ostin myös lankaa pitkiä sukkia (yli polvien) varten ja ajattelin taas neuloa itselleni sellaiset. Muutama vuosi sitten neuloin kolmet, mutta olisi aika uusia nekin :)

Mukavaa viikon alkua kaikille ja kiitoksia kommenteista!
t: möhönasu :)


maanantai 11. helmikuuta 2013

"Sul o pieni tehdas ollu käynnis!"

Näin totesi mieheni, kun näki vapaapäiväni tuotokset :)...olisihan sitä voinut huonomminkin vapaapäivän viettää, vai mitä?


Kaikki lähti näistä....
Nämä olen joskus aikanaan saanut äidiltäni ja siitä lähtien on tehnyt mieli tehdä näitä lisää. Tänään vihdoinkin sain ne tehtyä :)
Eihän tässä vielä mitään, mutta.....
...niitä tuli sitten vähän tehtyä enemmänkin :) Mutta näihin jäi jotenkin koukkuun :) Ohje on Suuresta käsityölehdestä 2006 numerosta 3. Näitä ehtii vielä tehdä vaikka pääsiäiseksi tai muuten vain kevääksi. Itselläni on kopio ollut tuosta ohjeesta monta vuotta, mutta on vaan jäänyt tekemättä...parempi myöhään kuin ei silloinkaan :)


Kankaana noissa käytin sekä kiiltävää vuorikangasta, että puuvillaisia tilkkukankaita. Kummastakin tuli ihan nättejä. Lehdet on sitten tehty huopakankaasta. Eikö se ole niin, että tulppaaneja pitää muutenkin olla paljon :D
Mikähän kukka olisi seuraavana vuorossa.... :)

t: möhönasu :)sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Rättänä

Päässä on suunnitelmia vaikka kuinka, mutta kaikkea ei ehdi toteuttaa :) Eikä varsinkaan siinä tahdissa, kun haluaisin ne saada valmiiksi.
Tämän huivin aloitin viime viikon sunnuntaina, kun piti saada se valmiiksi torstaihin mennessä. Valmistuihan se, kun tein sitä aina vapaa-aikana. Tämä huivi meni työkaverille, joka jäi eläkkeelle. Mallin nimi on Feather and Fan Scarf ja se on Langankierre-blogista.
Mukana lähti tämä rintaneulaksi virkkaamani ruusu samasta langasta eli kaikki lanka tuli käytettyä :) Tämä oli jotain sukkalangaksi tarkoitettua, mutta minusta siitä tuli ihana huivikin.  Olen ennenkin tehnyt näistä sukkalangoista erilaisia huiveja. Heitin tietysti vyötteen menemään, kun olin pesuohjeen laittanut mukaan. Langassa oli 70 % villaa ja 30 % nylonia....muistaakseni :)

Tänään aikani on kulunut parin seuraavan työn merkeissä :) Kankaat on leikattu valmiiksi...kun vielä saisi ne valmiiksi :)
Rättänää olen syönyt tänään ja söin sitä eilenkin :) Pyysin mieheni tekemään sitä tänään lisää, kun oli niin hyvää :) Nam... Tämänpäiväinen on kylläkin hieman muokattu tuosta Rättänän ohjeesta. Mieheni laittoin vähemmän rasvaa ja sokeria...osan jauhoista hän myös korvasi ohrajauhoilla, Nam!


Mukavaa viikonalkua kaikille!
t: möhönasu