sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jotain pientä

Kiitoksia kaikille kommenteista!...niitä on aina mukava saada :)

Eilen ompelin ihan yksinkertaisia juttuja :)


Nämä tyynynpäälliset on ommeltu vanhoista verhoista...kierrätystä siis.


Nämä taas on ommeltu vanhasta pöytäliinasta :)


Verhot on ommeltu uudesta kankaasta...tosin jo monta vuotta kaapissa olleesta. Reunaan ompelin käsin virkatun pitsin. Nämä on tarkoitus laittaa keittiön ikkunaan, kun otan jouluverhot pois tuossa loppiaisen jälkeen :) Jostain syystä yleensä keittiössä suosin vihreää :)


Tuosta kuvasta näkee tuon pitsin hieman paremmin.


Näitä palasia taas leikkasin tänään :) Tuossa on useamman työn aihiot :)...leikattuna on sekä puuvilla-, että flanellikangasta ja löytyyhän sieltä myös vanua. Mutta mitä niistä tulee, niin siihen palaan myöhemmin :)


t: möhönasu

torstai 27. joulukuuta 2012

Joulun aikana tehtyä

Jotain pientä olen joulun aika tehnyt :) Eilen sain ompelukoneella ommeltua neljä pientä pussukkaa...mihin tarkoitukseen...
Pesupähkinöillehän nämä :) Pesen pyykkini pesupähkinöillä ja vanhat pussukat olivat jo aivan kamalat! Mutta kauan kesti noiden uusien ompeleminen...kauan ei ompelussa aikaa mennyt, mutta ennen kuin sain aloitettua ompelun....siihen sitten menikin vähän enemmän aikaa :)
Muutaman tuollaisen pikkuliinan olen virkannut tässä jouluna. Käyttötarkoitus on kahvi- tai teekupin alla tassilla :)...eipä liiku kuppi ilkeästi edestakaisin :)
Nämä ei ole tarkoitettu ainoastaan joulukäyttöön....sillä minä pidän punaisesta muutenkin...ja juon myös kahvini kahvikupista enkä mukista :) Jotenkin vaan kahvi maistuu paremmalta kupista juotuna.
Jossain vaiheessa voisi virkata muutaman tummemmankin. Tuo viimeinen kerros on kaikissa virkattu ns. tehostelangalla. Hopealangalla ja tuollaisella kiiltävällä punaisella.


t: möhönasu

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Mukavaa Tapaninpäivää

Lunta tupruttaa lisää ja pakkasta on noin yhdeksän astetta :)


Jos yläkuvasta ei saa selvää :), niin se johtuu siitä, että herrat leikkivät :)


Tässä vanhempi herra...hän ei sitten yhtään pidä, kun pitää kuvia ottaa :)


Tässä taas nuorempi herra....korvat väärinpäin, kuten niin usein :)


Tuo kuva taas muistuttaa siitä, että sitä lunta on ja koko ajan tupruttaa lisää. Kuva on otettu jouluviikolla, joten sitä on jo hieman enemmän.

Mukavaa Tapaninpäivää teille!
t: möhönasu

perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulutervehdys

Tein ison joukon vanhanajan punatulkkuja langasta:) Minulla vaan ei ollut mustaa lankaa, joten punatulkkuni ovat vähän omanlaisiansa. Punatulkkujen ohje löytyy täältä :)Hyvää joulun aikaa kaikille!
t: möhönasu

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo ja vähän muutakin

Tässä on tämän vuoden piparkakkutalo...ei mikään kaunis, mutta itsetehty :) En ymmärrä, että miksi joka joulu minun on pakko saada tehtyä ainakin yksi piparkakkutalo....ja joka joulu sadattelen, että ei tästä tule yhtään mitään :) No, valmista on tullut vaikka ei mikään valioyksilö.Sanoinkin miehelleni, että ensi vuonna hänen on syytä sanoa minulle...."mene ostamaan piparkakkutalo myyjäisistä". Luulen, että kuitenkin teen sen taas itse....kuten aina ennenkin :)...itse tehty on kuitenkin se paras.Ylhäällä taas on tänä vuonna valmiiksi tehty himmeli :) Aloitin tuon kaksi vuotta sitten joululomalla, mutta silloin se jäi hieman kesken. Ensimmäinen itse tehty himmeli :) Tuota oli sen verran mukava tehdä, että ajattelin aloittaa joululomalla toisen teon...katsotaan kauanko sen teko sitten kestää.Noista kynttilänjaloista tulee ihan lapsuus mieleen :) Tuollaisia silloin oli joulukuusessa. Nuo taas on ostettu kirpputorilta...saisi vaan olla lisää. Niitä oli kaikkiaan kuusi kappaletta, mutta puolitimme ne siskoni kanssa :)


Täällä on muutaman päivän sisällä tullut lunta oikeen vaan paljon. Kun se tulee vielä kovan tuulen kanssa, niin kaikki pakkautuu juuri ulko-ovemme ja autotallin oven eteen :( Pari kertaa on jo tänään lumet luotu....ja lisää tulee koko ajan.

Talvista sunnuntaita t: möhönasulauantai 15. joulukuuta 2012

Hupsista :)

Pitkä on ollut blogitauko, mutta käsitöitä olen tehnyt edelleenkin :)....ei vaan ole huovittanut tai en ehtinyt blogia päivittää.Tuossa taka-alalla näkyy askartelemani käpykuusi :)...pituutta sillä on56 cm...eipä tarvitse neulasia siivota :)


Tuossa yläkuvassa käpykuusi hieman lähempää.


Kuvassa näkyy pitkä huovutettu liina (sini-vihreä)...pesukoneessa vapaalankahuovutettu. Mehiläisvahakynttilöitä... no, ne nyt on helppo tehdä mehiläisvahalevystä :)... olen aivan ihastunut niihin.


...ja täytyyhän sitä olla vähän joulukukkiakin :)


Alakuvasta voisi päätellä, että pidän matkalaukuista :)....tuossa näkyy myös tuunattu lankakori...kävyillä tuunattu :)


Mitä alakuvalla sitten on tekemistä tässä.....ei mitään :D siinä vaan näkyy poikien lelut...siis Väiskin ja Repen.


Oikein mukavaa joulun odotusta teille kaikille!
t: möhönasu :)