sunnuntai 30. elokuuta 2009

Pieniä kännykkälaukkuja

Eräänä iltana (tietysti nukkumaan mennessäni) sain mielestäni ihanan idean :) joten pakko sitä oli testata eli lisää kännykkälaukkuja hieman toisella mallilla.


Lankana tuossa on Novitan Malibua...sitä, kun löytyi vielä hieman.


Samaa lankaa käytin tässäkin. Tein sangan tuollaisesta valmiista helminauhasta....katsotaan kauanko se kestää...no, jos ei kestä, niin vaihdetaan sanka :)


Tuossa taas lankana on jotain puuvillalankaa ja koristeena kaikissa laukuissa on nappeja :) Kaikissa laukuissa on myös tavallinen neppari, jotta kassi pysyy kiinni.

Voihan noita kasseja toki muutenkin käyttää, mutta lähinnä noita tulee käytettyä töissä kännykkäpussukkana.

Ensimmäinen työviikko on takana ja olen yrittänyt ottaa rennosti eli yritän olla hermostumatta (ja kiirehtimättä)turhasta....katsotaan kauanko tämä toimii :)

...kohta alkaa Sukkasato ja minä olen Heinäladossa :)

Oikeen mukavaa viikkoa teille kaikille!

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Jämälangasta sukkia

Samat kujeet kuin ennenkin :) eli päivät pihalla ja iltaisin olen neulonut jämälangoista villasukkia itselleni.


Yhteensä näihin kului lankaa 153 g.


Olen myös virkannut itselleni uusia kännykkälaukkuja. Laukkuun mahtuu kaksi kännykkää ja muistiinpanovälineet, jos on tarvis....tästä voi päätellä, että loma on loppu ja työt alkavat huomenna :)

Ylimmät laukut on virkattu bambu-langasta ja alin maissilangasta. Lankaa noihin kului 86 g.

Jotta villasukkien neulominen ei unohdu :), niin osallistun myös Sukkasatoon tänä vuonna.


Vielä kuva Väiskistä...


Vaikka työt huomenna alkavat, niin pihahommat jatkuvat entiseen tapaan. Syksy menee varmasti siinä, että kaivan uusia kukkapenkkejä ja muita :)

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille :)

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Ei mitään uutta

Olen tänä kesänä laittanut meidän pihaa vähän uusiksi :) Meillä on liikaa nurmikkoa ja sen haluan ehdottomasti pois.... Olen istuttanut uusia marjapensaista ja havuistutuksia olen myös tehnyt. Tilasimme juuri lisää multaa ja vähän soraakin...istutan vielä havuja lisää ja sitten teemme vielä pienen polun sorasta tontin läpi. Aivan ihana on viettää päivä pihalla ja touhuta lapion kanssa :)

Ikävintä tuossa puuhassa on tuo nurmikon "perkaaminen" alta pois :(, mutta pakko sekin on tehdä ennen kuin uusia istutuksia voi tehdä. Jonkun kastajapuun haluan myös istuttaa vielä...eli homma jatkuu pitkälle syksyyn :) Tilasin juuri sipulikukkia syksyksi Viherpeukalosta :) eipä tarvitse kaupoissa juosta...kyllä netti on sitten ihmeellinen....

Joten käsitöiden teko on ollut vähän niin ja näin :D....mutta onhan näitä villasukkia kuitenkin valmistunut.


Jämälangoista olen neulonut kaikki nämä sukat. Langan kulutus...ylhäältä alas päin... 57 g, 71 g, 65 g ja koko noin 40.


Yläkuvassa on Väiskin lempipaikka :) Mieheni tuolin selkänojan päältä näkee niin hyvin, että mitä ulkona tapahtuu...ja auta armias, jos kissa uskaltautuu meidän pihalle :) Huomenna menemme Väiskin kanssa tehosterokotukselle...vuosi on kulunut nopeasti :)

Tänä kesänä valitsin kesälukemiset puutarhan mukaan :) eli olen lukenut kaksi Mari Mörön kirjaa: Melkein kaikki itää ja Parhaat päiväni pihalla. Olen lukenut myös Rea Peltolan kirjan Puutarhuri nojatuolissa ja Joan Marblen kirjan Puutarha Italiassa.

Kesken on tällä hetkellä Kristiina Korpelan ja Anna-Maria Heikkisen kirja Muistikuvia Minna Canthin pihalta ja puutarhasta. Aina, kun on sattunut sateinen päivä, niin hyvä kirja käteen ja terassille :) Tosin tänään käytin sateisen päivän siihen, että kävin vihdoinkin parturissa :)

Mukavaa viikkoa teille kaikille :)