keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Valjaat

Kävimme tänään ostamassa valjaat Väiskille Mustista ja Mirristä (Turun länsikeskuksen myymälästä):) Valjaat eivät ota niin kurkun päälle kuin tuollainen tavallinen kaulapanta. Tuntuu ettei Väiski niin vetänytkään, mutta tuo voi olla vaan kuvittelua :)...vähän ajan päästä sen sitten näkee paremmin.


Eikä Väiski välittänyt noista valjaista mitään eli ihan samalla tavalla sujui kävely kuin ennenkin. Koska Väiski ei vielä ole aikuinen, niin nahkavaljaita ei kannattanut ostaa...ostetaan sitten parin vuoden iässä. Unohdettiin katsoa uutta kävelyhihnaa samalla reissulla, mutta ehtiihän tuon.


Puutarhahommat ovat hieman olleet jäissä, kun on ollut muuta puuhaa....mutta villasukkia on sentään valmistunut :)


Tuo punainen on Novitan uutta lankaa ja sitä kului 77 g ja tuo vihreä on Novitan vanhempaa lankaa mistä aikanaan tein nämä pitkät sukat :) näihin nilkkureihin meni lankaa 70 g.

Onneks sentää villasukkii saan kurottuu...niit ei oo koskaa liikaa...ei mul ainakaa :D

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Puutarhahommia

Päivät olen edelleen viettänyt ulkona kitkien ja kunnostaen kukkapenkkejä :) ja illat olen neulonut villasukkaa. Vihdoinkin olen saanut jotain aikaiseksikin...tai olenhan minä saanut paljonkin aikaiseksi pihalla.


Keltaiset on neulottu Ilun kaupasta ostetusta villalangasta ja niihin lankaa kului 61 g...koko n. 40. Lanka oli aivan ihana neuloa ja ihanat sukat siitä tulikin.

Oranssit on neulottu Novitan uudesta Lakka-Nallesta ja niihin meni 71 g...koko myös n. 40. Mukavaa lankaa on tuokin :)....ja nilkkureita kumpikin, sillä niitä on mukava töissä pitää.


Eilen pakastin hieman mansikoita talveksi. En ole moneen vuoteen mansikoita pakastanut, koska mieheni ei niitä syö. Nyt päätin, että pakastan niitä kuitenkin itselleni :) Jätin itselleni vähän myös syötäväksi :D


Pikkuposliinikukka oli pakko tuoda ulos kukkimaan, koska sisällä oli sen verran kova tuoksu ettei sitä kestänyt :) Posliinikukan oikealla puolella näkyy myös yksi pieni lehtikaktus, jossa on valkoiset kukat....aloittaa myös kukinnan.


Yläkuvassa hieman isompi lehtikaktus, jossa myös on valkoiset kukat. Todella hyvin huonekasvit viihtyvät kesällä ulkona.


Sain siskoltani ihanan koira-koristeen pihalle, johon istutimme laventelin. Laventelin voi sitten talveksi istuttaa vaikka yrttimaahan.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille :)

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Loman kunniaksi :)

Ei tähän mitään kummallista syytä ole...nimittäin tähän blogihiljaisuuteen. Laiskana vaan olen ollut...alla kuva keväisestä kukkivasta tuomesta.


Tai onhan se syy sekin, etten ole tietokonetta avannut liki kahteen kuukauteen....miten nyt olen pikaisesti päivittänyt sen...sinä se. Yksinkertaisesti: ei vaan ole huvittanut istua koneen ääressä. Alla kuva kukkivasta omenapuusta. Pieni omenapuu ja pari kukkaa siihen tuli, mutta yhtään ei omenaksi asti kehity.


Käsitöitä olen myös tehnyt todella vähän, joten ei ole mitään syytä ollut päivittää tätä blogia senkään puolesta. Viime syksynä istutin vaaleanpunaisia tulppaneita kukkapenkkiin ja ihania niistä tulikin :)


Väiskille taas kuuluu ihan hyvää :)...ikää nuorella herralla on jo kohta 1 vuosi ja 2 kuukautta. Väiski on yhtä ihana kuin ennekin :)Pihalla olen toki tehnyt töitä eli rikkaruohoja, rikkaruohoja...niitä on sitten piisannut. Yrttimaa, jonka keväällä tein kaipaa myös nyppimistä ja kastamista. Pari viikkoa sitten kuivatin piparminttua ja hunajaminttua. Totesin miehelleni, että kumpa kaikki yrtit kasvaisivat yhtä nopeasti kuin minttu :)...mutta eivät taida kasvaa. Ihanaa on ollut välillä viettää aikaa pihallakin vähän enemmän....

Olen myös etupihan kukkapenkkiä perannut eli laittanut uusiksi...ja vielä on hieman kesken. Olen perannut pois kokonaan kuunliljan ja kielon...taas kerran. Jos olisin tiennyt, että millainen homma tuossa on, olisi tainnut jäädä tekemättä :) mutta onneksi en tiennyt. Kielo kasvaa kuitenkin takaisin muutaman vuoden kuluttua. Kielolla on sellaiset juuret ettei sitä millään saa kokonaan kitkettyä vaikka kuinka yrittäisi Aivan samoissa painii kuunliljakin....oli silläkin mahtavat juuret, joten toivoa sopii, että saimme kaiken pois....siskoni oli auttamassa minua tässä hommassa :)


Ostimme keväällä Biolanin kompostorin (pitempiaikainen haaveeni toteutui) ja nyt olen sitä yrittänyt saada "toimimaan" :) Toimiihan se, mutta aika vähän siellä vielä on "jätteitä", joten lämpötila ei vielä ole hirmuisesti noussut. Laitoin kompostoriherätettä sinne, joten katsotaan auttaako se asiaan Kompostori näkyy alakuvassa Väiskin takana.


Jotain pientä olen sentään saanut aikaiseksi käsitöiden sarallakin :) Olen väkertänyt jojoja....niitä on tullut tehtyä aika kasa ja nyt on niiden yhdistelyn aika.


Mikä tuosta sitten tulee....ehkä seinävaate...ehkä jotain muuta, mutta seinävaate oli alunperin tarkoitus tehdä. Katsotaan nyt sitten miten käy.


Onhan siellä puutarhassa jotain muutakin.....


...mm. keltaista chiliä :) ja niistä jo pari on kypsynytkin. Tämä keltainen on mieheni mukaan miedompi kuin punainen chili...ja sitäkin puutarhasta löytyy.

Huomenna alkaa virallisesti viiden viikon lomani :D ja saan möyriä pihalla vaikka koko päivän. Toivottavasti sitten illalla ehdin jotain käsitöitäkin tehdä...enkä vaan kaadu väsyneenä tuoliin katsomaan telkkaria. Puutarhahommatkin ovat mielestäni käsityötä ja näin kesällä niitä on mukava tehdä :)


Oikeen mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille ja ennen kaikkea ihanaa kesää teille!