sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Riihelän vaalea joululimppu

Tämä limppu maistuu todella hyvältä :) NAM....
Ei....minä en ole tätä leiponut vaan mieheni ja ohje on myös hänen :)


Riihelän vaalea joululimppu:


juuri


2 ½ dl lämmintä vettä
3 dl jauhoja (tähän käytin ½ dl ruista ½ dl rouheista sämpyläjauhoa, loput vehnää)
1 rkl siirappia
½ pussia kuivahiivaa
pala hapankorppua

sekoita löysäksi velliksi
anna seistä viileässä yön yli

taikina

1 dl rusinoita
2 tl jauhettua anista
2 tl jauhettua fenkolia
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 ½ pussia kuivahiivaa
eilisiltainen juuri (- pieni minigrip pussillinen pakkaseen seuraavan pohjaksi)
3 dl lämmintä vettä
1 dl kaurahiutaleita
8-10 dl jauhoja (tähän käytin 1 dl ruista 2 dl rouheista sämpyläjauhoa, loput vehnää)
siirappia ja vettä voiteluun

vaivaa taikina käsin tai koneella pehmeäksi (n. 10 min.)
jaa taikina kahtia
leivo toinen puoli suoraan pellille nousemaan. Peitä kummatkin puolet liinalla.
anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 30-40 min.)
laita ensimmäinen limppu uuniin ja leivo toinen pellille kohoamaan.
paista 190 asteessa 30 min.
voitele siirappivedellä ja paista vielä 15 min.
ota limppu uunista ja voitele uudelleen
paista toinen limppu samoin


Seuraavalla kerralla voit sulattaa juuren pakkasesta ja jättää hapankorpun pois. Muuten toimi samoin.


Minä taas olen flunssassa :( ei mikään kiva olo, mutta onneksi tämä tuntuu olevan tavallista flunssaa....kurkkukipua, yskää ja hieman lämpöä. Toivotaan, että menee ohi pian.

Mukavaa alkavaa viikko teille :)


5 kommenttia:

Nna kirjoitti...

näyttääpäs ja kuulostaa hyvältä, tuota kokeilen vielä joskus.

Marjut kirjoitti...

Varmasti tosi hyvää! Paranemisia!

sasu kirjoitti...

NAM, minä sitten rakastan joululimppua!!!!

Pirena kirjoitti...

Onpa hyvän näköistä limppua, melkein jo suussa maistuu.

Marja kirjoitti...

Hyvää joulua ja onnea uudelle vuodella!