sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Loman kunniaksi :)

Ei tähän mitään kummallista syytä ole...nimittäin tähän blogihiljaisuuteen. Laiskana vaan olen ollut...alla kuva keväisestä kukkivasta tuomesta.


Tai onhan se syy sekin, etten ole tietokonetta avannut liki kahteen kuukauteen....miten nyt olen pikaisesti päivittänyt sen...sinä se. Yksinkertaisesti: ei vaan ole huvittanut istua koneen ääressä. Alla kuva kukkivasta omenapuusta. Pieni omenapuu ja pari kukkaa siihen tuli, mutta yhtään ei omenaksi asti kehity.


Käsitöitä olen myös tehnyt todella vähän, joten ei ole mitään syytä ollut päivittää tätä blogia senkään puolesta. Viime syksynä istutin vaaleanpunaisia tulppaneita kukkapenkkiin ja ihania niistä tulikin :)


Väiskille taas kuuluu ihan hyvää :)...ikää nuorella herralla on jo kohta 1 vuosi ja 2 kuukautta. Väiski on yhtä ihana kuin ennekin :)Pihalla olen toki tehnyt töitä eli rikkaruohoja, rikkaruohoja...niitä on sitten piisannut. Yrttimaa, jonka keväällä tein kaipaa myös nyppimistä ja kastamista. Pari viikkoa sitten kuivatin piparminttua ja hunajaminttua. Totesin miehelleni, että kumpa kaikki yrtit kasvaisivat yhtä nopeasti kuin minttu :)...mutta eivät taida kasvaa. Ihanaa on ollut välillä viettää aikaa pihallakin vähän enemmän....

Olen myös etupihan kukkapenkkiä perannut eli laittanut uusiksi...ja vielä on hieman kesken. Olen perannut pois kokonaan kuunliljan ja kielon...taas kerran. Jos olisin tiennyt, että millainen homma tuossa on, olisi tainnut jäädä tekemättä :) mutta onneksi en tiennyt. Kielo kasvaa kuitenkin takaisin muutaman vuoden kuluttua. Kielolla on sellaiset juuret ettei sitä millään saa kokonaan kitkettyä vaikka kuinka yrittäisi Aivan samoissa painii kuunliljakin....oli silläkin mahtavat juuret, joten toivoa sopii, että saimme kaiken pois....siskoni oli auttamassa minua tässä hommassa :)


Ostimme keväällä Biolanin kompostorin (pitempiaikainen haaveeni toteutui) ja nyt olen sitä yrittänyt saada "toimimaan" :) Toimiihan se, mutta aika vähän siellä vielä on "jätteitä", joten lämpötila ei vielä ole hirmuisesti noussut. Laitoin kompostoriherätettä sinne, joten katsotaan auttaako se asiaan Kompostori näkyy alakuvassa Väiskin takana.


Jotain pientä olen sentään saanut aikaiseksi käsitöiden sarallakin :) Olen väkertänyt jojoja....niitä on tullut tehtyä aika kasa ja nyt on niiden yhdistelyn aika.


Mikä tuosta sitten tulee....ehkä seinävaate...ehkä jotain muuta, mutta seinävaate oli alunperin tarkoitus tehdä. Katsotaan nyt sitten miten käy.


Onhan siellä puutarhassa jotain muutakin.....


...mm. keltaista chiliä :) ja niistä jo pari on kypsynytkin. Tämä keltainen on mieheni mukaan miedompi kuin punainen chili...ja sitäkin puutarhasta löytyy.

Huomenna alkaa virallisesti viiden viikon lomani :D ja saan möyriä pihalla vaikka koko päivän. Toivottavasti sitten illalla ehdin jotain käsitöitäkin tehdä...enkä vaan kaadu väsyneenä tuoliin katsomaan telkkaria. Puutarhahommatkin ovat mielestäni käsityötä ja näin kesällä niitä on mukava tehdä :)


Oikeen mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille ja ennen kaikkea ihanaa kesää teille!


10 kommenttia:

katja_helena kirjoitti...

Olipa pitkästä aikaa mukava lukea teidän kuulumisia. Mukavaa lomaa ja kaunista kesää teille!

TeSa kirjoitti...

Oli kiva lukea kuulumisiasi.
Puutarhatyöt ovat pääsääntöisesti käsitöitä ja nehän menee kaiken muun edelle näin kesällä.
Hyvää ja leppoisaa lomaa sinulle ja Väiskille rapsutuksia.

Pami kirjoitti...

Mukavaa lomaa! Ja välillähän voi pitää taukoja bloggauksessakin... :-)

Matleena kirjoitti...

Hyvää kesää sinullekin ja rentoa lomaa! Nauti kaikesta kauniista, mitä kesä tarjoaa. Syksyllä sitten maistuu käsityötkin. :)

Kangaskasa kirjoitti...

Ihania kuvia! Mukavaa ja rentouttavaa kesälomaa sinulle, koiruudelle rapsutus :)

MarjutJ kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta (ja Väiskistäkin) välillä. Oikein mukavaa lomaa!

katja_helena kirjoitti...

Joo niinhän ne taitaa tehdä. Meilläkään niitä ei omassa pihassa ole ollut mutta tuolla etupihan villivattu pensaissa tuntuu piisaavan. Oisko tää kesä nyt niin hyvä niille kun en muista että niitä ois ollu noin paljon esim. viime kesänä.

orvokki kirjoitti...

sinulle jotain sivullani

Pirena kirjoitti...

Mukavaa kesän jatkoa.
Ei tahdo käsityöt oikein edistyä näin kesällä.

Sartsa kirjoitti...

Mielenkiintosia jojoja.