sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Päivän kävelyreissu

Mukavaa äitienpäivää teille kaikille!


Päivä oli aurinkoinen, mutta ei niin kovin lämmin...tuuli oli aika kylmää. Nyt iltapäivällä alkoi sataa taas vettä aika rankasti. Eilisen vesisaldo oli 14 milliä. Hyvä puoli tässä on se, että luonto kaipaa vettä :)...ja nurmikko on kasvanut jo niin pitkäksi, että se pitäisi leikata ensimmäisen kerran.

Tänä vuonna äitienpäiväkortit olivat pehmeitä :) eli nuo yllä olevat.


Sammakonkutua oli myös yhdessä pikku ojassa metsän laidassa.


Kapea oja, jonka reunassa on "laudoitus"...minkähän vuoksi? Vanhat laudat joka tapauksessa, koska suurin osa on jo lahonnut pois ja jäljellä olevat ovat sammaleen peitossa.

Takapihan tulppaanitkaan eivät kuki niin hienosti, kun ennen...pitäisikö nuo sipulit kaivaa ylös ja istuttaa uudelleen? Pohjoisen puolen sipulit ovat vielä aika lailla nupuissa tai vasta tulossa ylös maasta. Tuomi tuolla taustalla ei ihan vielä ole kukassa, mutta pian....

Jos huomenna muistan :), niin leikkaan ensimmäisen sadon nokkosista. Täytyy taas kuivattaa niitä talveksi. Nokkosia on sitten kiva käyttää talvella soppaan tai vaikka leipätaikinaan.

Aurinkoist viikkoo teil kaikil :)

10 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Kaunis kukkameri. Luonto sai vesisateensa, kunhan ilmat lämpiäis, pääsis kunnolla pihahommiin.

Päivi kirjoitti...

Teilläpäin valkovuokot ja tulppaanit ovat paljon pidemmällä kuin minun vapa-ajankodin pihassa. VAlkovuokot on nupuilla ja tulppaaneista on vasta lehdet näkyvissä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin.

Jaana kirjoitti...

Mie jäin kans miettimään tuota laudoitusta..aivan kuin oisin jossaki ennenkin nähnyt. Mielenkiinnolla odotan jos joku tietää kertoa syyn :)

MarjutJ kirjoitti...

Täällä paistaa tänään aurinko - toivottavasti sielläkin:)

Ninnu kirjoitti...

Ihanan aurinkoinen tulppaanikuva!

sartsa kirjoitti...

Tässä kerran pohdittiin, että miten niitä nokkosen lehtiä voi käyttää vaikka salaatissa? Kun semmostakin oltiin oltu näkevinämme jossain. Eikös ne polta suuta? Nokkos"pinaatti"keitto on kyl ihan hyvää. Eikös sitä voi käyttää muutoinkin pinaatin tapaan?

Marjukka kirjoitti...

Minä yritin etsiä sammakonkutua mutta ei löytynyt.. ois ollut kiva ottaa muutama muna akvaarioon lasten (ja omaksikin) iloksi vaikka ei niin kai oikeasti saisi tehdä.

Seijasisko kirjoitti...

Leppoisaa Juhannusta!

Kangaskasa kirjoitti...

Tulin jättämään puumerkkini, kun susta ei ole kuulunut mitään aikoihin. Toivottavasti kaikki on hyvin. Hyvää kesää!

pikkumyy kirjoitti...

Mahtava kasa jojoja tuossa yllä. En tiedä missä päin maailmaa kuvaamasi oja oli, mutta voisiko olla kyse vanhasta juoksuhaudasta? Niissähän on välillä tuollaiset laidat. Sitä en osaa sanoa kuinka se olisi täyttynyt vedellä, mutta tulipa vaan mieleen. ;)