sunnuntai 31. elokuuta 2008

Sukkasato alkaa huomenna :)

Tässä Sukkasatoa odotella virkkasin vielä hieman jämälankoja pois...eli muutaman puurolautasen alusta....


Virkkasin noita alustoja kaikkiaan kolme kappaletta...siihen tuo valkoinen lanka riitti. Lankana jotain puuvillalankaa ja sitä meni kaikkiaan 110 g.

Sain myös kutsun tuohon Sukkasadon Hillokellariin :)

Harjoittelun Sukkasatoon alotiin myöhään eilen illalla, sillä aloitin neulomaan Väiskille uutta villapaitaa. Joku ihmettelee, että miten se liittyy Sukkasatoon...no, ainoastaan siten, että aion noita sukkia myös neuloa :)

...ja pakollinen Väiski kuva :D


...kyllä, taas tuollainen nukkuma-kuva ja tietysti Väiski on taas kerran mieheni sylissä ja tilkkupeiton alla :) Vilkkaasta pennusta on todella vaikea saada muita onnistuneita kuvia, mutta yritetään.... Tuossa Väiski on todella tyytyväisen oloinen :)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja sukkaisaa Sukkasatoa!

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Patalappuja

Ensimmäinen työviikko (loman jälkeen) on puolessa välissä ja vielä on sellainen olo, että ajatukset ovat jossain muualla kuin työpaikalla :) Tosin töissä on sama meininki päällä kuin ennen lomaa....eli kiirettä piisaa...

Työpäivän jälkeen olen lepuuttanut aivojani :D virkkaamalla patalappuja Patalappu talkoisiin....ja onhan niitä patalappuja syntynyt....kun tuo Sukkasatokin alka vasta syyskuussa :)


Virkkasin peruspatalappuja paksusta puuvillalangasta.


Nuo langat ovat todella sen verran paksuja etten mitään kuviollisia patalappuja edes harkinnut.


Kaikki paksummat puuvillalangat tuli käytettyä :)...hyvä näin.


Jokainen patalappu on omanlaisensa...kahta samanlaista ei löydy...poikkeuksena nuo kaksi vaaleanpunaista tuossa yllä olevassa kuvassa. Kaikkiaan patalappuja tuli 16 kpl.

Lankaa kului kaikkiaan 517 g ja lähetän nämä isossa (ehkä kahdessa) postin Helposti-kuoressa :), jolloin postimaksu ei ole mikään suuri.

...ja voihan olla, että jossain vaiheessa innostun vielä tekemään patalappuja lisää...vaikka ommellen...

Kun olen töistä tullut kotiin, niin vastaanotto on ollut aivan ihanaa! Sanoin miehelleni, että mikset sinä tule minua ikinä vastaan noin :) Jolloin mieheni, että kierin lattialla vai :) Niinhän se Väiski tosiaan tekee...kierii lattialla ja juoksee huoneesta toiseen :)


Tässä taas kuvaa siitä, että miten Väiski katsoi yleisurheilua (miesten keihäänheittoa) eli hyvä, että tuolissa pysyi :)


Tuossa kuvassa taas pupu, jonka kanssa leikitään...mieheni heittää pupua ja Väiski hakee :) En saanut oikeen kunnon kuvaa, mutta tuo saa kelvata.

perjantai 22. elokuuta 2008

Viikon koirakuva

Ajattelin osallistua ensimmäistä kertaa Viikon koirakuva -blogin haasteeseen ja tämän viikon haaste on: Lämmin

...jos tulee kylmä, niin ainahan voi mennä torkkupeiton alle :)Kyllähän sitä lämmin tulee, jos peiton alla luurataan :)...joten pakkohan sieltä on pois tulla....

Kiitoksia Kikka :)

Voitin Kikan blogissa arvonnan ja tänään paketti saapui :)


Pari kerää Novitan Cocosta...ajattelin, että virkkaisin vaikka pienen laukun :), tuoksuvia tuikkuja...keltaiset ovat Mango-mandariini ja vihreät ovat Vihreä omena. Sain myös sukat ja niitähän ei voi koskaan olla liikaa näin vilukissalla :) Mukana oli myös karupussi, huulivoide ja ihana nalle-kortti :)


Kuten kuvasta näkyy...sukat ovat juuri minulle tehdyt, kiitoksia!

torstai 21. elokuuta 2008

Torkkupeitto valmis :)

Ihanaa! Sain, kun sainkin torkkupeiton valmiiksi vielä lomani aikana :)


Ihan pieni peitosta ei tullut, sillä pituutta peitolla on 2 metriä ja 6 senttiä ja leveyttä 1 metri ja 80 senttiä. Tuossa kuvassa peitto on kaksinkerroin....reunaan virkkasin ainoastaan yhden kerroksen kiinteitä silmukoita.


Jämälankaa sain kulutettua kaikkiaan 2 kg 310 g...ja ihan sekalaista lankaa (ei puuvillaa). Paljon ei noita jämälankoja enää jäänytkään :) Tuossa peitossa on tosiaan yli 25 vuotta vanhoja lankoja, joten eiköhän ollut jo aika tehdäkin niistä jotain.


Pari lähikuvaa peitosta....


...ja sitten peitto ihan käytössä....kaksinkerroin päällä tuossakin sillä niin suuri se on eli mahtuu vaikka kaksi ihmistä saman peiton alle :)


...ja siellä missä on mieheni, niin siellä on myös Väiski :)


Kävimme Väiskin (12 viikkoa) kanssa rokotuksella tänään ja kaikki meni ihan hyvin. Lääkäritäti antoi jotain pipanoita syötäväksi, joten rokotusta ei edes huomattu :)....samaa ei voi sanoa automatkasta. Kuljetuskoppaa on ahkerasti harjoiteltu, mutta vieläkään matka ei suju ilman vitinää ja pientä ulvontaa....niin yksinäistä on kopassa. Mutta eiköhän sekin ajan kanssa rupea sujumaan.

Ennen Sukkasatoa voinkin virkata muutaman patalapun Patalappu talkoisiin :)

Viimeinen lomaviikko on menossa ja työt alkavat taas maanantaina. Niin se loma meni Väiskin seurassa :)

lauantai 16. elokuuta 2008

Sukkia ja patalappuja

Ilmottauduin tänä vuonna tännekin....


Sukkalankoja on ihan reippaasti ja sukkia minun piti joka tapauksessa neuloa lisää, joten tämä tuli juuri sopivaan aikaan :)

...ja myös tänne ilmottauduin...Torkkupeiton virkkaus jatkuu täydellä teholla ainakin tämän kuukauden :) katsotaan riittääkö se vai täytyykö jatkaa sen virkkaamista vielä ensi kuussakin.


Ulko-ovi kaipasi uuden ovikoristeen, joten tein pikaisesti tällaisen...


Kovin on yksinkertainen, mutta ihan kivan näköinen ovessa.

Tuo valkoinen lanka joka tuossa näkyy on huovutettua lankaa.

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Väliaikatietoja torkkupeitosta

Välillä taas kuvia käsitöistä, mutta edelleen keskeneräsestä...


Pituutta peitolla on tällä hetkellä noin 1 metri ja 30 senttiä ja jämälankojen tuhoaminen jatkuu....


Näitä pörriäisiä on tällä viikolla näkynyt todella paljon :) Ihan hyvä vaan sillä viime vuonna näitä ei kovin paljon näkynyt.


Puutarhatontuista en erityisemmin pidä, mutta sain muutama vuosi sitten anopiltani näitä kaksi. Toinen tonttu on jo menny rikki, mutta tämä toinen asustaa tontin laidalla.


Eilinen kävelyreissu auringon paisteessa sujui tähän tahtiin :) Tässä ollaan vasta lähdössä lenkille, mutta ei olla edes nurmikolle vielä päästy :)


Tässä taas ollaan jo sentään nurmikolla....

maanantai 11. elokuuta 2008

Nipotusta....

Teimme tänään Väiskin kanssa kuljetuskoppa-harjoituksen (olemme niitä tehneet jo useammankin) :) eli kävimme Cittarissa. Koska oli huono (sade) ilma, niin odotimme Väiskin kanssa Cittarin parkkihallissa (autossa), kun mieheni kävi kaupassa.


Tein samalla vertailevaa tutkimusta lapsiperheille tarkoitetuista autopaikoista. Mieheni viipyi kaupassa noin tunnin ja sinä aikana useampi auto käytti kyseisiä paikkoja...mutta moniko oli lapsiperhe?


Yksi ainoa! Äiti pienen pojan kanssa, mutta entä ne muut sitten? Suurin osa niistä muista oli 60-kymppisiä (ehkä hieman ylikin) pariskuntia tai yksittäisiä miehiä isoineen hienoineen autoineen...eikä lapsista tietoakaan. Myös eräs nuori mies kaverinsa kanssa käytti kyseisiä paikkoja. Siinä istuessani ajattelin, että kukahan noita valvoo tai oikeammin kukaan ei varmastikaan valvo ketä noita lapsiperheille tarkoitettuja paikkoja käyttää!


OK, olen nipo :) mutta näistä vanhemmista pariskunnista ei yksikään ollut edes liikuntavammainen. Toinenkin asia siinä istuessani rupesi ärsyttämään :) Kuinka vaikeaa on laittaa kärry takaisin oikealle paikalleen...sen sijaan, että sen jättää lojumaan muutaman metrin päähän kyseisestä paikaista.....


Onneksi ilmakin kirkastui iltapäiväksi ja pystyin tuon nurmikon leikkaamaan...ja pesemään pyykkejä :) Pyykkien pesu on yksi lempipuuhista näin kesäisin...silittämisesta en sitten puhu mitään :) Toivottavasti huomennakin on aurinkoista niin pystyn nuo tyynyt vielä pesemään.


Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille :)

lauantai 9. elokuuta 2008

Bannerin vaihto

Vaihdoin tuota yläbanneria :) sillä pitihän siihen saada myös Väiski.


Olimme Väiskin kanssa kävelemässä omalla pihalla ja maasta nousi ampiaisia (kaipa nuo ampiaisia ovat)...ihmettelin tuota ensin, mutta menin lähemmäksi katsomaan ja totta tosiaan...ampiaiset nousivat maan sisältä eli kolosta. Ilmeisesti ampiaiset voivat tehdä pesän myös maan sisälle.... (klikkaa kuvaa suuremmaksi)


Ei tuossa kauan voinut kuvia olla ottamassa, sillä ampiaiset häärivät ympärilläni :)


...kävyistä piti saada kuva ihan muuten vaan...

perjantai 8. elokuuta 2008

Joko se syksy alkoi...

Ainakin tuntuu siltä, että syksy on tullut. Ei siinä mitään...minä pidän syksystä, mutta olisi noita aurinkoisia päiviä vielä voinut olla muutama. Aika menee kuin siivillä....kolme viikkoa lomasta mennyt....mihin? Varsinkin tämä kolmas viikko on mennyt todella nopeasti. Onneksi jäljellä on vielä kaksi viikkoa :)

Koska kerran kulutan jämälankoja....niin voin tietysti ostaa uutta lankaa :) Nämä tulivat Tapion kaupasta.


Kyllä noista taas jotain tekee....


Torkkupeittokin on edennyt ihan mukavasti....pituutta peitolla on jo n.90 cm, mutta vielä pitää noita jämälankoja kuluttaa lisää :)


Kuten kuvasta näkyy...olen minä ommellutkin :) tai oikeastaan tuo on yhdessä siskoni kanssa tehty. Ensiksi kävimme ostamassa sateen pitävää kangasta ja sitten ompelimme ja suunnittelimme, että millainen siitä pitäisi tulla. Tämä on pelkkä sadeviitta...testaamaan tätä ei vielä ole päästy sillä heti, kun tämä valmistui...sade taukosi ainakin hetkeksi.


Kuvaaminen ei tosiaan onnistunut helpolla...Väiskiä piti hieman lahjoa namipaloilla :) Tästä kuvasta näkyy hyvin se, että mitä mieltä hän asiasta oli....


Jaa, että lenkkareita syödään :)...erehdytte, sillä tuolla on seassa Väiskin oma puruluu...toki sitä kenkääkin täytyy aina välillä maistaa, kun meidän silmä välttää....


Oksien kanssa on myös kiva leikkiä....


...samoin on kiva kieriä nurmikolla...kuten kuvasta näkyy...nurmikko on ihan kuiva....

sunnuntai 3. elokuuta 2008

Sateinen päivä :)

Ihanaa, että välillä sataa vettäkin :)...kuuma ilma alkoi jo kiukuttaa, kun en pidä helteestä. Nurmikosta ja puista näkee myös, että vettä tarvittaisiin ja vähän enemmänkin kuin mitä nyt on alas tullut.


Tässä sitten se aloittamani isompi työ eli torkkupeitto, kun tuo ensimmäinen torkkupeitto päätyikin päiväpeitoksi. Leveyttä tällä peitolla on 180 cm ja pituutta tällä hetkellä 48 cm...ja lisää pitää vielä virkata aika paljon :)


Kuten kuvasta näkyy...virkkaan tämän myös jämälangoista (sekalangoista, mutta ei puuvillaa). Niitä jämälankoja on vieläkin vaikka virkkasin jämäblogissakin aika paljon kaikkea.... Niille puuvillalangoille (jämä) myös on olemassa suunnitelma kunhan saan tämän peiton ensiksi valmiiksi. Toivottavasti jämälangat riittävät tähän peittoon....


Nyt sitten tuo puuvillapusero on jo käytössä :)

Olimme tosiaan Väiskin kanssa ulkona (ilman tuota puseroa), kun vettä satoi ja arvata saattaa....Väiski tärisi ja paleli vielä kauan ulkoreissun jälkeenkin....ja nukkui sylissäni peitto päällä :) ja vähitellen tärinä loppui.

Vielä en ole ehtinyt ommella Väiskille sadeasua, joten piti keksiä jotain muuta päälle. Sitten muistin, että tuo toinen pusero on neulottu puuvillalangasta...joten ei muuta kuin kokeilemaan päälle. Neuloin tuon puvun ennen kuin olin edes Väiskiä nähnyt, joten todella onnistunut on :) koko on juuri oikea.


Kummallista tuossa puvun päälle laittamisessa oli myös se, että Väiski hyväksyi sen heti :)...ja enää ei Väiski palellut ulkona sateessa :) Joten lisää puuvillapukujakin pitää neuloa....ja pitää ommella myös se sadeasu :)

Lopuksi vielä kuva siitä, että miten meillä nukutaan :)


Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille :)