lauantai 21. kesäkuuta 2008

Hyvää juhannuspäivää :)

Juhannusaatto on vietetty rauhallisissa merkeissä ja kokkokin poltettu :)

Tämän veitikan näimme matkan varrella, kun kävelimme kokolle.....


Noin 10 cm etana! Ensimmäistä kertaa näin tällaisen. Liekö sade nostanut sen esiin kolostaan...hurjalta näytti.Melkein koko päivän satoi ja aika rankastikin....mutta onneksi illaksi sää selkeni :)Turun seudulla paistaa tällä hetkellä aurinko vaikka säätiedotus taisi kuuroja täksi päiväksi luvatakin. Toivottavasti ei mitään rankkasadetta tule...sillä pioni aloitti juuri kukintansa :)

Mukavaa juhannuspäivän jatkoa teille kaikille :)

torstai 19. kesäkuuta 2008

Kiitoksia Outi :)

Tänään töistä tullessani meinasimme ajaa lähipostin ohi! Viime tingassa hihkaisin miehelleni, että pysähdy kaupalle....muistin, että Outi lähetti minulle eilen tuon pakettikoodin....ja pitihän tuo paketti hakea heti :)

Voitin vähän aikaa sitten Outin blogissa arvonnan ja tässä ihanan paketin sisältö.


Lankaa vaikka kuinka :)...nuo punaiset mohairit olivat kuulemma viime tingassa hypänneet mukaan...niistä neulon huivin. Spektriä en vielä ole kokeillutkaan...tuntuu aika samanlaiselta kuin Samos. Uusi tuttavuus on myös Robust...siitä neulon ehkä sukkia.

Aivan ihana muistikirja :) ja vielä oma rullamitta! Minulla nimittäin on laukussa aina rullamitta mukana...eihän sitä koskaan tiedä milloin sitä tarvitsee :)...ja tarpeen on ollut muutamankin kerran. Vanha rullamitta onkin jo 20 vuoden takaa (taitaa olla ylikin), joten se on syytä vaihtaa tuohon ihanan kukikkaaseen mittaan. Kiitoksia vielä kerran Outi :)

Aurinkoista keskikesän juhlaa kaikille :)

tiistai 17. kesäkuuta 2008

Käsitöitä....

...teen vaikka blogia harvoin päivitänkin :) ...muuta puuhaa nääs :)

Pesin eilen illalla muutaman koneellisen pyykkiä ja ripustin sen ulos kuivumaan. Tuosta voi jo päätellä, että tänään on tietysti satanut vettä koko päivän. No, ei se mitään...kuivuvathan ne pyykit sisälläkin.


Uusia pihakoristeita :) Ostimme neljä tuollaista aurinkoenergialla valaisevia pihakoristeita Bauhaussista. Luulin, että nuo valaiset ihan tavallisella valkoisella/keltaisella valolla, mutta niissä vaihtuu valon väri kivasti....punainen, vihreä, sininen... Nuo ovat kivan näköisiä tummenevassa kesäillassa.


Uudet puuvillaiset sukat. Aloitin neulomaan näitä ensimmäiseksi vaikka ne sitten lopulta valmistuivatkin viimeisenä :) Tässä välissä neulon pari huivia..... Lankaa noihin meni n. 75 g


Tätä aloitin seuraavana.... Feather and Fan Scarf ja lankana Novitan Bambua. Lankaa huiviin meni n. 90 g ja pituutta on 124 cm.


Tosin tämäkin huivi jäi vähäksi aikaa kesken, kun aloitin neulomaan toista huivia :)


Ohje on sama, mutta lankana on Cable-puuvillalankaa ja sitä meni 150 g eli kaikki mitä minulla sitä olikin.


Tämä huivi menee lahjaksi työkaverilleni, joka siirtyy uusiin tehtäviin....tuo vihreä jää itselleni.

Omituisten ompelijoiden kerhokin on heräämässä uudelleen :) mutta tuo ensimmäinen tempaus taitaa itseltäni jäädä väliin. En nimittäin ymmärrä tuon Dotee Dollin tarkoitusta....tai itselläni ei ainakaan ole tuollaiseen tarvetta.

tiistai 10. kesäkuuta 2008

Vihdoinkin hieman vettä :)

Vihdoinkin edes hieman vettä! Tällä hetkellä sataa ihan reippaasti, mutta saa nähdä kauanko jaksaa....toivottavasti tämän illan :) Saisi maa sitä kaipaamaansa vettä.


Kuten kuvasta näkyy...linja säilyy samana :) Tällä kertaa kyseessä on puuvillasukkia. Lankana on On line Supersocke cotton eli 45 % Baumwolle, 40 % Schurwolle ja 15 % Polyamid. Lankaa kului kolmeen pariin n. 150 g.

Tuota lankaa oli kiva neuloa ja lisää sukkia on taatusti tulossa. Näin viluisena ihmisenä :) sukkia tarvitsee myös kesäisin.

Odotan edelleen ompelukärpäsen puremaa...josko vaikka viikonloppuna... Ompelemista olisi vaikka kuinka, mutta tuo innostus puuttuu.

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Kesä vie mennessään.....

Se on kesä, kun mitään käsityönpuolta ei saa aikaiseksi :) Liikenevä vapaa-aika tulee vietettyä enimmäkseen ulkona, joten ainoa mitään olen saanut aikaiseksi on villasukat. Ne menivät viikonloppuna saajalleen eli äidille.


Ihanaa, kun voi joka päivä syödä ulkona :) Vein myös kaikki sisäkukat kesäksi ulos....lukuunottamatta isoa posliininkukkaa ja orkideoita. Päätin nimittäin, että mitään kesäkukkia en tänä vuonna osta vaan vien sisäkukat ulos ja se saa riittää. Puutarha on täynnä ihania kukkia, joten miksi pitäisi ostaa....onhan ne toki kauniita, mutta tänä vuonna saa olla näin.

Juhannusruusu kukkii jo täyttä päätä ja kukinta on taatusti ohi jo juhannuksena.


Syreenien kukinta on jo ohi...


Kielot kukkivat kukkapenkissä....


Viime vuonna unikkot eivät kukkineet ollenkaan, mutta tänä vuonna taas kukkivat.


Onhan se kiva, kun aurinko paistaa :)....ja aurinkopaneelit lämmittävät käytettävän veden eikä tarvitse öljyä poltella, mutta....saisi sitä vettäkin tulla! Maa on todella kuivaa! Leikkasin nurmikon perjantaina pitkästä aikaa ja tällä hetkellä nurmikko on todella ihan rutikuivaa. Katsoin lauantaina myös kylvettyjä peltoja....ei niistä mitään tule, jos vettä ei kohta sada....oli todella kuivan näköisiä.

Tällä viikolla tulivat myös ensi talveksi klapeja :) Voi taas takkaa lämmitellä kylminä talvikuukausina (tai kosteina)....jos sellaisia tulee...

Olen odotellut, että ompeluinto iskisi....mutta näköjään sitä saan vielä odotella....