lauantai 29. maaliskuuta 2008

Sairastuvalta....

terveisiä eli flunssaa täälläkin :( Mieheni on pari viikkoa sairastanut todella karmeaa flunssaa ja vieläkään hän ei ole ihan terve vaikka lääkekuuri lähestyy loppuaan. Minuun tuo flunssa iski tämän viikon loppupuolella, joten kotona ollaan tälläkin hetkellä sairastamassa. Onneksi näyttää siltä, että tämä minun flunssani on huomattavasti lievempi kuin tuo mitä mieheni sairastaa.

Se flunssauutisista....

Pääsiäisen vietimme ihan vaan kotona (sairastaen), joten torkkupeittokin eteni :) tai oikeammin valmistui! En millään malttanut ottaa tuota helmalakanaakaan pois vaan kuva valmiista peitosta piti saada heti :) Kuvat kannattaa suurentaa, niin näkee hieman paremmin tuon peiton ja silloin kuvatkin ovat selvempiä.


Peitosta tuli aivan ihana! Kokoa tuolla peitolla on 2,14 m x 2,24 m ja painoa 3,8 kg. Aloitin tuon peiton tekemisen 2.2.08 ja valmiiksi se tuli eilen (päättelin hieman lankoja eilen) eli 28.3.08. Paloja peitossa on kaiken kaikkiaan 420 kpl. Tässä nämä pakolliset tilastotiedot :)


Lankana tuossa peitossa on Novitan Nallea ja Nalle-Coloria. Virkkasin nuo palaset yhteen ja reunaan virkkasin vielä ruskealla langalla tuollaisen reunan. Uskomattoman paljon lankaa meni pelkästään palojen yhdistämiseen ja tuohon ruskeaan reunaan.


Suunnitelmissa on tällainen peitto ollut jo kauan (n. 10-vuotta) ja nyt olen todella tyytyväinen, että sain peiton viimeinkin virkattua :) Paloja jäi vielä jonkin verran seuraavaan pienempään peittoon....sitten joskus....

Lankojen päätteleminenkään ei ollut niin kauheaa, kun olin aluksi kuvitellut. Päättelin noita lankoja matkan varrella, joten niitä ei kaikkia tarvinnut yhtä aikaa päätellä. Nyt langanpäät on kuitenkin päätelty ja taatusti niin hyvin, että eivät lähde purkautumaan :)

Peitto valmistui juuri sopivasti sillä huhtikuu on Jämälankaprojektin aikaa :) Onneksi siihenkin on jo jotain suunnitelmia :) sillä noita langanloppuja minulla kyllä riittää.

maanantai 17. maaliskuuta 2008

Postitäti toi :)

Nämä olivat tänään tulleet postilaatikkoon :) tai pikemminkin paketti oli postilaatikossa.


Onni suosi minua Muoriskan blogin Naisten päivän -arvonnassa :) Paketista löytyi pääsiäiseen sopiva kukkotaulu, pääsäisservettejä (niitä minulla ei vielä ollutkaan ostettuna), pari pääsiäispatukkaa ja Opalin käsinvärjättyä sukkalankaa....todella hienon väristä lankaa....kiitoksia Muoriska :)

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Pääsiäisen odotusta....

Otsikko johtuu siitä, että odotan innolla pääsiäisen pyhiä. Jos vaikka silloin tuo sängynpeitto etenisi....tai onhan se edennyt tälläkin viikolla :) Viikonloppuna tosin ei paljonkaan, kun on ollut muuta puuhaa.

Tiistaina levitin kaikki palat olohuoneen lattialle. Olihan siinä hommaa, mutta levitetyksi sain. Sitten keräsin kaikki palat pinoihin ja aloitin virkkaamisen. Paloja peittoon tulee kaiken kaikkiaan 20 x 21 eli 420 palaa. Hiehan jäi paloja ylikin....odottamaan vaikka pienempää torkkupeittoa :), jonka taatusti virkkaan jossain vaiheessa....sen verran ihastunut olen tuohon peittoon jo tässä vaiheessa :)


Pituutta ja leveyttä peitolla on noin 2 metriä (tarkempi mitta tulee sitten, kun peitto on valmis) ja noita 2 metrin pötköjä on valmiina 6.....ja vielä on jäljellä aika monta. Olen virkannut nuo palat yhteen eli tuohon päälle tulee tuollainen sauma.


Reunoihin virkkaan vielä ylimääräisen reunan (10-20 cm) tuolla samalla ruskealla langalla, kun nuo saumat on virkattu.

Kävimme (äidin ja siskon kanssa) eilen Turun kädentaitomessuilla messukeskuksessa. Pakkohan sinne on joka vuosi mennä vaikka Turun messut ovatkin huomattavasti pienemmät kuin Helsingin tai varsinkinTampereen ihanat messut. Toivottavasti tulevaisuudessa myös Turkuun tulee vähän enemmän näytteilleasettajia. Nyt Turun messut ovat aika surkeat...minun mielestäni....Tamperea tuli ikävä :)


Tuossa ylhäällä näette ainoat ostokseni. 260 g villalankaa ja Marja-Leena Suvelan aivan ihana saippuapullo ja hammasmuki :) Hänen keramiikkaansa olen ostanut messuilta ennenkin. Nuo keramiikka-ostokset tiesin jo etukäteen ja onneksi Marja-Leena Suvela oli paikalla.

Tällä viikolla tuli myös Novitan uusi lehti ja sain myös Novitalta 200 g lankaa :) Laitoin nuo pääsiäisohjeet (kana ja narsissi) Novita Klubiin, josta kuka tahansa Novita Klubin jäsen voi käyttää niitä ja siitä hyvästä sain nuo langat :) Ihanan värisiä nuo Tennesseet :) Suunnitelmissa on, että noita voisi käyttää yhteen virkattuun hameeseen....Mukavaa pääsiäisen odotusta teille kaikille :)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Pääsiäistempaus

Maaliskuussa Virkkausringissä on pääsiäistempaus, joten jotain piti keksiä....

Pääsin virkata ison narsissin :) Sellaisen, johon voi vaikka pääsiäismunat laittaa. Tuon tipun virkkasin myös eilen.


No, pääsiäismunia ei vielä kotona ollut, joten tavalliset kananmunat saivat olla tuossa kuvassa. Kokoa narsissilla on 43 cm terälehdestä toiseen terälehteen. Sisämitta kepulla on 13 cm ja sen korkeus on 9 cm.

Laitoin tuonne kepun pohjalle pienen lasitassin...pysyypä tuo pohja tasaisena. Lankana käytin tavallista Lidlestä ostettua puuvillalankaa ja kalalankaa. Kalalankaa käytin sen takina, että tuosta kukasta tuli hieman ryhdikkäämpi.

Ensiksi minun piti virkata tuolle kukalle myös vihreät lehdet, mutta tulin toisiin ajatuksiin ja virkkasin ainoastaan vihreän nauhan koristeeksi.


Toinen tapa käyttää tuota keppua on laittaa se jonkun astian päälle. Silloin se menee pienempään tilaan vaikka keskelle pöytää :)


Tässä valmis keppu odottaa pääsiäismunia....muistattehan, että viikon päästä on virpomissunnuntai :)

Isoäidin neliöistä virkatusta peitosta sen verran, että lankoja olen päätellyt koko viikon. Noin puolet olen saanut päätettyä. Tein itseni kanssa sopimuksen, että viikolla päättelen lankoja ja viikonloppuna saan sitten tehdä jotain muuta :) Ensi viikko menee vielä lankojen päättelyssä. Aikaisintaan pääsiäisenä (kun ensi viikonloppuna en ehdi) voin nuo palat levittää lattialle. Toivottavasti paloja on tarpeeksi....

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikilla :)

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Mies kauppaostoksilla

Mieheni soitti minulle töihin, että on ostanut minulle lankaa. Ihmettelin hieman, kun en ollut tällä kertaa häntä pyytänyt ostamaan mitään lankaa....

Mieheni "heitti" minut aamulla aikaisin töihin ja meni suoraan kauppaan...Prismaan tällä kertaa. Hän oli kävellyt lankahyllyn ohi ja huomannut edullista lankaa :) Novitan Kolibri maksoi 0,5 kg/1 euron ja kilo maksoi 2 euroa! No, tottahan toki mieskin ymmärsi, että halpaahan tuo on ja otti kilon lankaa samantien kärryyn.


No, kassalla sitten alkoi se hauskuus, kun kassakone näyttikin hinnaksi 20 euroa. Kassarouva oli ihmeissään, että mitä hän nyt tekee....kun mieheni ilmoitti, että kyltti osastolla näytti hinnaksi 2 euroa....eikä hän aio maksaa siitä kuin tuo 2 euroa. Kassarouva yritti sanoa, että kyllähän sen tietää ettei 2 euroa voi olla oikea hinta. Mieheni siihen ettei hän ymmärrä langoista yhtään mitään. Paikalle kutsuttiin osastolta toinen työntekijä, joka pienen mietinnän jälkeen sanoi, että kyllä se on myytävä asiakkaalle tuohon 2 euron hintaan :)

Varmasti korjasivat tuon vireellisen kyltin pikaisesti :) Kyltin tekijälle oli tullut pieni virhe...oikea hinta oli tuo 20 euroa/kilo.

Kotiin tultuani mieheni totesi minulle, että nyt oli langalla oikea hinta :) Mieheni on nimittäin kauhistellut nykyisiä lankojen hintoja ja hirveitähän ne ovat minustakin. Olen aikaisemminkin todennut, että markka-aikaan en olisi lankoja tällä nykyisellä hinnalla edes ostanut.

Novitan Kolibrista en ole koskaan tehnyt yhtään mitään, mutta eiköhän tuostakin jotain synny :)

2 euroa ja kilo lankaa.....kyllä sillä hinnalla kannattaa jo lankaa ostaa :)

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Pääsiäistempaus - lisäys illalla

Virkkausringissä on maaliskuussa pääsiäistempaus ja pakkohan tuohon on osallistua :) Tosin en yhtään vielä tiedä mitä teen, mutta enköhän jotain keksi.

Laitan tähän linkiksi pari omaa pääsiäisohjetta :

...klikkaamalla kuvaa pääset ohjeeseen...

Mitäs sitä sitten lomalla sain aikaiseksi....isoäidin neliöitä sain virkattua lisää, mutta oikeastaan siinä se sitten onkin :) Sitä varten kai loma onkin, että rentoudutaan :) Eilen sitten jo olikin työpäivä, koska olin unohtanut kokonaan tuon lauantain siinä vaiheessa, kun tuota lomaa suunnittelin. Onneksi eilen riitti asiakkaita, joten työpäivä kului nopeasti.

Parin päivän aika olen virkannut paloja lisää 400 g eli yhteensä paloja on valmiina 3 kg 125 g. Vielä virkkaan samanmoisen kasan (keskiöt on noissa jo virkattu ja ainoastaan tuo toinen väri puuttuu) ja sitten alan sen suurimman työn eli lankojen päättelemisen....

Tuo pääsiäistempaus tulee kivasti tähän väliin, koska olenkin jo kyllästynyt noiden isoäidin neliöiden virkkaamiseen. Toisaalta....nuo neliöt oli pakko virkata yhteenpötköön sillä minulle ei sovi sellainen, että teen pikkuhiljaa jotain vaan valmista on tultava mahdollisimman pian :) Inhoan keskeneräisiä töitä ja silti niitä minulla on tälläkin hetkellä....

Kaikki mukaan Virkkausringin pääsiäistempaukseen :)

Lisäys n. 21:37

Kaikki palat valmiina :) 3 kg 500 g....alkaa lankojen päättäminen