torstai 28. helmikuuta 2008

Väliaikatietoja...

..torkkupeitosta :)

Kaikki vanhat Nalle-langat on käytetty...niin omat kuin siskoltani saadut...joten tänään ostin 750 g lisää Nalle-lankaa. Hieman vielä virkkaan noita paloja lisää ja sitten rupean päättelemään niitä. Tällä hetkellä valmiina on 2 kg 725 g isoäidin neliöitä.

"Kaivoin" esiin myös erään toisen vanhan laatikon lapsuudesta. Pahoittelen jo etukäteen hieman huonoja kuvia...


Mitäs tämä laatikko sisältää....pipareita...ei vaan...


...kiiltokuvia laatikollisen :)


Ylläolevat kiiltokuvat ovat isoja...korkeus 24 cm.


Myös nuo ovat hieman isompia...korkeus 15,5 cm.


Nämä ovat myös 15,5 cm.

Nuo taas ovat ihan tavallisia pieni kiiltokuvia :) Kaikki kiiltokuvat ovat noin 1970-luvulta...mukava voi olla joku vanhempikin, mutta tuolloin 1970-luvulla niitä kiiltokuvia vaihdeltiin kavereiden kanssa.

Nämäkin ovat hyvässä tallessa laatikossa :)

maanantai 25. helmikuuta 2008

Vähän lainattua....

...tämän jutun aiheen olen lainannut Titin blogista ja tästä jutusta tämä tuli mieleen :)


Kaunis paketti vai mitä? Olen saanut tämän paketin lahjaksi 35 vuotta sitten :) Tiedän sen siitä, että olen kannen sisäpuolelle kirjoittanut: "omat nimikirjaimet" 1973 jouluna.


Todella kaunis peili ja vaateharja :) Niin kuin kuvasta näkyy....nämä ovat ihan kuin uudet. Sain tuon tosiaan lapsena lahjaksi, mutta en silloin raskinut niitä käyttää....koska ne olivat (ovat) niin hienoja :) Onhan minulla lapsuudesta muutakin säästynyt, mutta ei näin käyttämättömänä.

Nämä ovat edelleen paketissa hyvässä tallessa....sekä peili, että harja erikseen vielä muovipussiin pakattuina.

sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Sateista sunnuntaita :)

Turun seudulla on taas tyypillinen talvisää....vettä tihkuttaa. Eipä tuo minua haittaa muuten kuin, että tuo kosteus pakkaa tunkemaan myös tänne sisälle. Onneksi siihen on taas lääke.....laittaa takkaan valkean :) Kiva katsella tulta ja virkata torkkupeittoa....ja tietysti välillä surffaten netissä.

Kuvaton postaus on hieman tylsä, joten laitan kuvan olohuoneen pöydästä.


Täytyyhän sitä jotain keväistä jo kotona olla, joten laitetaan keväinen pöytäliina ja sen päälle hieman koristeita.


Kuivattuja hedelmiä koristeena lautasella, jolla on pieni liina....ja nuo narsissit taas virkatun ison liinan päällä.


Olen nyt kuukauden verran käyttänyt tätä Bloggerin blogia ja olen erittäin tyytyväinen tähän :) Tässä blogissa on minusta enemmän mahdollisuuksia kuin Vuodatuksessa. Se mikä hieman harmittaa on se, että Vuodatuksessa minulla on paljon kuvia käsitöistä....mitkä sitten jäävät sinne, koska en viitsi niitä edes siirtää tänne.
Kävijälaskuria en tänne blogiin laita ollenkaan, koska en halua tuijottaa kävijöiden määrää. Voihan niitä arpajaisia järjestää sitten aikanaan ihan muutenkin :)

Tällaista höpinää tällä kertaa....mukavaa sunnuntaita kaikille :)

lauantai 23. helmikuuta 2008

Loma :)

Siirtelin tuossa vanhasta blogista muutamia omia ohjeita tänne bloggeriin siitä syystä, että Vuodatuksen blogini sivusto on joten venynyt....nimenomaan tuo oikea reuna, joten voi olla, että jossain vaiheessa laitan tuon vanhan blogin kokonaan salasanan taakse.

Päivitetään samalla vähän uuttakin :)

Arvatkaa kenellä alkoi loma?.....Jep, minulla...aivan ihanaa :) olla viikko lomalla ja tehdä hieman käsitöitäkin. Tämä viikko sattuu hyvään saumaan sillä kevät tulee olemaan erittäin työntäyteinen.

Päiväpeiton virkkaaminen on jatkunut ja paloja on valmiina tällä hetkellä 2 kg 050 g. Vielä pitäisi virkata hieman alle kilo paloja....niistä sitten jo peitto syntyykin. Kunhan joku päättää ne kaikki langanpäät....

Valmista käsityötä ei tällä hetkellä ole esitellä, joten esittelen yhden virkatun pöytäliinan. Tästä liinasta päättelin tällä viikolla kaikki langanpäät. Tämä liina on suurimmaksi osaksi äitini virkkaama...muistaakseni olen virkannut tähän muutaman palan. Unohdin kysyä tänään äidiltäni saanko liinan kuvan laittaa blogiin, mutta en usko, että hänellä on mitään sitä vastaan :)


Tässä vielä kuva hieman lähempää otettuna....

Kokoa tällä palaliinalla on noin 86 cm X 86 cm ja lankana on muistaakseni ihan Mölnlycken virkkauslankaa.

Mitäs muuta sitä sitten pitäisi lomalla ehtiä tekemään? Pitäisi ehtiä noita kaappeja/vaatehuoneita siivoamaan ja laittaa taas ylimääräiset tavarat kierrätykseen. Huomenna aloitan ehkä tuosta :) Tänään sain onneksi jo aamupäivällä siivottua. Vaihdoin myös kaikkien pöytien liinat ja laitoin olohuoneen ison pöydän päälle jo nuo viime vuonna virkkaamani narsissit koristeeksi. Vaikka ei vielä ihan pääsiäinen olekaan, niin kevät kuitenkin :)

Mitähän kivaa sitä tänä vuonna virkkaisi pääsiäiseksi....

Virkattu narsissi - ohjeen siirto vuodatuksesta bloggeriin

Virkattu narsissi


Lankana Novitan virkkauslankaa ja virkkuukoukku 1,5

Tee etusormen ympärille lankalenkki.

Virkkaa lenkkiin 20 pylvästä. Päätä kerros yhdellä piilosilmukalla.

Tee yksi ketjusilmukka kääntymistä varten.

Virkkaa ensimmäinen kerros niin, että virkkaat kiinteitä silmukoita silmukoiden takareunaan.Virkkaa kerrokset spiraalia eli siirry suoraan seuraavalle kerrokselle. Jatka kiinteiden silmukoiden virkkaamista niin, että otat kiinni silmukan kummastakin reunasta.

Virkkaa 10 kerrosta kiinteitä silmukoita ja päätä kerros yhdellä piilosilmukalla. Tee yksi ketjusilmukka kääntymistä varten.Jatka kiinteiden silmukoiden virkkaamista niin, että virkkaat kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukaan. Päätä kerros piilosilmukalla. Virkkaa toinen kerros niin, että teet edelleen kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen edellesen kerroksen kiinteään silmukkaan. Vielä kolmas kerros samalla tavalla. Katkaise lanka ja päätä langanpäät.


Aloita virkkaus alhaalta (katso yläkuvaa) – sieltä minne ensimmäiselle kerrokselle jäi vapaaksi silmukoiden toinen reuna (20 silmukkaa).

Virkkaa seuraavien neljän kerroksen aikana kiinteitä silmukoita lisää niin, että neljän kerroksen jälkeen sinulla on yhteensä 48 silmukkaa.

Virkkaa kuusi 8 silmukan terälehteä.

Terälehti:

Virkkaa 8 silmukalla kiinteitä silmukoita edestakaisin 8 kerrosta – tee kääntymistä varten aina yksi ketjusilmukka.Aloita kavennukset kummassakin reunassa. Kavenna niin, että hyppäät yli kerroksen toisen ja toiseksi viimeisen silmukan. Jäljellä on kuusi silmukkaa. Kääntymistä varten yksi ketjusilmukka. Virkkaa seuraava kerros kuudella silmukalla ihan normaalisti.

Kavenna niin, että hyppäät yli kerroksen toisen ja toiseksi viimeisen silmukan. Jäljellä on neljä silmukkaa. Kääntymistä varten yksi ketjusilmukka. Virkkaa seuraava kerros neljällä silmukalla ihan normaalisti.

Kavenna taas niin, että hyppäät yli kerroksen toisen ja toiseksi viimeisen silmukan. Jäljellä on kaksi silmukkaa. Kääntymistä varten yksi ketjusilmukka. Virkkaa seuraava kerros kahdella silmukalla ihan normaalisti.Katkaise lanka. Tee vielä viisi terälehteä samalla tavalla. Kun olet virkannut viimeisen terälehden valmiiksi niin, älä katkaise lankaa vaan virkkaa vielä yksi kerros kiinteitä silmukoita terälehtien ympäri. Päätä vielä langat.

Kukka on valmis.

Halutessasi voit virkata narsissille vielä lehdet ja laittaa varrenkin.


Virkattu kana/kukko - ohje - ohjeen siirto vuodatuksesta bloggeriin

Virkattu kana/kukko:

Paksusta puuvillalangasta – virkkuukoukku 3,5 (mutta voi tehdä mistä langasta tahansa)

Luo 35 ketjusilmukkaa ja kiinnitä ketjusilmukat renkaaksi yhdellä piilosilmukalla.

Virkkaa kiinteitä silmukoita 15 kerrosta.

Virkkaa hieman yli puolet kiinni toisiinsa ylhäältä 11 kiinteällä silmukalla.Jatka pään tekemistä – virkkaa kiinteitä silmukoita (ympyränä) vielä 9 kerrosta, jonka jälkeen virkkaa kiinteillä silmukoilla pää kiinni. Päätä langat.


Aloita helttojen tekeminen. Virkkaa kolme 4-6 ketjusilmukan ryhmää (riippuu langan paksuudesta, että monta ketjusilmukkaa virkataan).


Virkkaa 1 ketjusilmukka kääntymistä varten. Jokaiseen ketjusilmukkakaareen virkataan 2 kiinteää silmukkaa, 3 puolipylvästä tai pylvästä (riippuu kuinka korkean heltasta haluaa) ja vielä 2 kiinteää silmukkaa.

Tee leuan alla oleva heltta samalla tavalla. Päätä taas langanpäät.Tee vielä kukolle/kanalle silmät ja pyrstö eri värisistä langoista. Tässähän voisi myös käyttää jotain pörröistä lankaa, mutta sitä minulla ei ollut. Kuva valmiista....


Silmukkamäärää ja kerroksia lisäten/vähentäen saa eri kokoisia kukkoja/kanoja. Samoin lankaa vaihtamalla tulee eri kokoisia ja näköisiä.

Tämän kukon/kanan pituus 10,5 cm pituus selkään 8 cm (ei vielä taitettu) ja päähän 13 cm. Tuota alareunaahan ei ole pakko taittaa ylöspäin....minä vaan pidän siitä, että se on hieman taitettu.


Virkattu pesukinnas - ohjeen siirto vuodatuksesta bloggeriin

Pesukinnas


Lankana käytin puuvillalankaa (joko yksinkertaisena ja kaksinkertaisen – riippuen puuvillalangan paksuudesta) ja kalalankaa. Toki pesukintaan voi virkata pelkästään kalalangasta, jos haluaa siitä karheamman tai pelkästään puuvillalangasta, jos haluaa siitä hieman pehmeämmän. Virkkuukoukkuna 3,5

Pesukintaan koko - pituus 21 (22) cm ja leveys 15 (16)

Luo 56 (60) silmukkaa ja sulje ketjusilmukat piilosilmukalla renkaaksi. Virkkaa kiinteitä silmukoita kolme kerrosta. Sulje kukin kerros piilosilmukalla.

Tämän jälkeen jatka virkkaamista tavallisilla pylväillä, kunnes kintaan korkeus on 17 (18) cm. (Sulje kukin kerros aina piilosilmukalla).

Aloita kaventaminen:

  1. kavennuskerros – 2 pylvästä yhteen, 2 pylvästä -> toista tätä koko kerros

  2. kavennuskerros – 2 pylvästä yhteen, 1 pylväs -> toista tätä koko kerros

  3. kavennuskerros - 2 pylvästä yhteen, 1 pylväs -> toista tätä koko kerros

Tämän jälkeen jatka virkkaamista ( ja kaventamista) kiinteillä silmukoilla seuraavasti. 1 kiinteä silmukka, 2 kiinteää silmukkaa yhteen -> toista tätä, kunnes kinnas on kavennettu loppuun asti.

Päätä langanpätkät ja käännä pesukinnas ympäri eli nurja kerros päälle päin (minusta nurja kerros sopii erittäin hyvin pesukintaan pääliseksi).

Virkkaa vielä pesukintaan reunaan kerros kiinteitä silmukoita. Halutessasi voit tässä vaiheessa virkata myös kiinnityslenkin reunaan.

Lisäämällä silmukoita pesukintaasta voi tehdä isomman tai vähentämällä silmukoita pienemmän.

Koristeeksi virkkasin joko kukkasen (naisille) tai mikähän lie toi toinen (miehille)Jokaiseen kintaaseen tein vielä erikseen pesuohjelapun. Tuo valkoinen ruma tuossa lapussa on vaan sen takia, että peitin oman nimeni :) eli pienellä tuossa lukee Virkannut .....(nimi)


Tässä valmis paketti :) Alla on pahvia, jonka päällystin foliolla ja sen päällä sitten ovat nuo kintaat. Ei tuo folio ole pakollinen, mutta halusin kovan pohjan noille. Lopuksi vielä sellofaania päälle :)

lauantai 16. helmikuuta 2008

Käsityönurkkaus auringonpaisteessa

Mikä sen kivampaa, kun päästä saunaan lämmittelemään :) Ihanaa...ja sen jälkeen tietysti käsitöitä tekemään takkatulen ääreen. Ei sitä muuta tarvitse :)...paitsi mieheni tekemää hyvää ruokaa, nam :)

Käsityönurkastani en ole vielä ennen kuvaa laittanut, joten esitellään se nyt. Käsityönurkkaus sijaitsee olohuoneessa takan vieressä. Työhuoneeni onkin niin kamalassa kunnossa ettei sitä voisikaan esittellä :)...sitten joskus....


Niin kuin kuvasta näkyy kaikkea mahdollista tuosta käsityönurkassani on....Siiri ja Arttukin ovat pöydän päällä tuossa sängyssä. Lerppu taas istuu Elefantinjalan (tuo huovutettu käsityökoppa) päällä. Virkkauslehtiä on noissa ruskeissa lehtikoteloissa. Myös pöydän alla on virkkauslehtiä, käsityökirjoja, pieni lankaroskis, virkkuukoukkuja ja hieman lankaakin.


...niin ja tuolin vieressä on tällä hetkellä langanjämiä tuota tilkkupeittoa ajatellen :) Tässä kuvassa näkyy tuo Elefantinjalka ja Lerppukin paremmin. Pöydän päällä on tietysti tilkkupeiton paloja ja vihreä virkattu koppa, jossa on lankaa, huulirasvaa (sitä tarvitaan aina) ja mittanauha.

Kun käsityönurkastani (vaikka tuo ei ihan nurkka olekaan) lähtee vasemmalle, niin siellä on takka.


Mikään ei ole sen mukavampaa kuin istua takkatulen ääressä virkkaamassa ja katsomassa dvd:tä jotain sarjaa....ihanaa :)

Pakkaspäivä

Tänään on talven ensimmäinen kunnon pakkaspäivä täällä Turun seudulla eli 10 astetta. ...ja aurinko paistaa. Huomiseksi sitten taas luvattiin jotain ihan muuta....

Työviikko hurahtaa niin nopeasti, että blogiin ei ehdi kirjoittaa yhtään mitään. Sen verran kiirettä töissä piisaa, että kotona sitten otan ihan rennosti :) Mikä tarkoittaa sitä, että virkkaan ja katson dvd:tä yhtä sarjaa tällä hetkellä. Tosin ne pakolliset asiat täytyy hoitaa kuten siivous, pyykinpesu jne. Onneksi tein nuo viikolla, joten viikonlopun voin (pitkästä aikaa) "pyhittää" kokonaan tuolle keskeneräiselle torkkupeitolle ja hyvinhän se eteneekin....


Nuo vihreät/harmaat palat ovat jo valmiit eli niitäkin tein sen 300 g. Samoin 300 g on noita missä keskusta on tummansininen ja reunus vaaleansininen. Yhteensä paloja on jo valmiina 1 kg 200 g. Laitoin tuonne vasempaan reunaan laatikon Keskeneräinen torkkupeitto....siellä voi seurata torkkupeiton palojen valmistumista.

Nuo palat tuossa edessä ovat sekalaisia, joita parhaillaan virkkaan. Täytyykin mennä penkomaan vanhoja lankoja, jos sieltä löytyisi sellaisia, joita tuohon peittoon voisi käyttää.

Mukavaa käsityöviikonloppua kaikille :)

sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Sunnuntaita :)

Olen muutaman päivän aivastellut oikein urakalla ja tänään on sellainen olo, että ihan kuin flunssa olisi tulossa. Koska en halua flunssaa, niin söin äsken leivän päällä tuoretta valkosipulia :) Nam, jos vaikka auttaisi.

Torkkupeittokin on edennyt viikonlopun aikana ihan kivasti. Kelta/ruskeat palat ovat valmiina....virkkasin niitäkin noin 300 g. Minä virkkaan grammojen mukaan enkä suinkaan kappalemäärän mukaan....ja palojan saa aina lisää virkattua, jos niitä on liian vähän.


Tällä hetkellä työn alla on vihreä/harmaat palat. Niitäkin tulee saman verran kuin noita kahta muuta.....ja nälkä kasvaa syödessä....olen tässä ajatellut, että virkkaan noista sängynpeiton parisänkyyn :) eli paloja tarvitaan aika paljon. Kuinka paljon niitä paloja tarvitaan tai mitä tuollainen sängynpeitto painaa....siitä minulla ei ole tietoa :) Jos teistä joku on tuollaisen tehnyt, niin jättäkää viesti siitä paljonko peitto painaa. Siitä sitten hiukan tiedän paljonko paloja virkkaan :)


Yllä vielä kuva siitä anopilta saadusta amarylliksestä. Ensimmäinen kukkavana on jo kukkinut (siinä oli neljä kukkaa) ja tuossa toisessa on kaksi kukkaa. Tuo amaryllis on ollut todella ihmekukka, sillä ei minulla ainakaan ole tuollaista kukkaa ollut, että olisi neljä kukkavanaa kukkinut.

Amarylliksen vieressä on maljakossa kiinanruusut juurtumassa ja ainakin toistaiseksi hyvältä näyttää :)

Mukavaa alkavaa viikkoa teille :)

torstai 7. helmikuuta 2008

Tyhjänpäiväistä höpinää

Koska kerran käsityöt eivät pahemmin edisty, kun tuo tilkkupeitto on työnalla, niin tässä vähän vanhoja käsitöitä ja muuta turhanpäiväistä :)


Tässä ovat Siiri ja Arttu mukavasti vanhassa sängyssä...tilkkupeiton (tyynykin sieltä löytyy) alla hekin :) Siiri ja Arttu ovat itsetehtyjä, mutta ei minun tekemiäni. Olen ostanut nämä suloiset nallet muutama vuosi takaperin.


Tässä taas pari anopinkieltä, jotka sain siskoltani joskus viime syksynä. Katsokaa kuinka paljon poikasia on tulossa :)


Välillä kuvaa myös vanhoista käsitöistäni eli tässä on pyyheliinapeite...ommeltu ja pitsi itse virkattu. Olen jo vuoden miettiny, että pitäisi tämäkin välillä vaihtaa. Tarkoittaa, että uusi peite pitäisi tehdä...mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

Tuossa vasemmassa reunassa on märkähuovutettu porkkana :) Tuon huovutin muutama vuosi sitten ja on ainoa märkähuovutettu työni....ei oikeen ole minun alaani vaikka tuosta porkkanasta ihan hyvä tulikin.


...ja jotta torkkupeitto ei ihan unohtuisi, niin tässä uusia paloja siihen :)

keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Torkkupeitto

Tällä viikolla en sitten muuta ole tehnytkään kuin virkannut torkkupeiton paloja tai olenhan minä muutakin tehnyt, mutta tarkoitan käsitöiden saralta :)


Torkkupeitto on edennyt niin, että punaisella Nalle-langalla on virkattuja paloja valmiina 300 g. Tuossa kuvassa näkyy myös muita ikivanhoja Nalle-lankoja ja niitä olisi myös tarkoitus käyttää tuossa peitossa. Seuraavat palat virkkaankin kaksivärisinä, mutta millä väreillä...sitä en vielä ole päättänyt :)

Ei, kun jatkamaan :)

sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Torkkupeiton alku

Eilen illalla sain valmiiksi myös ne toiset jämälankasukat :)


Kotisukiksi nämäkin ja nyt saa sitten sukkien neulominen vähäksi aikaa riittää :)....tosiaankin, ainakin vähäksi aikaa :)

Eilen aloitin myös tuota torkkupeittoa isoäidin neliöistä. En ole vielä päättänyt, että virkkaanko kaikki palat yksivärisinä vai miten...matkan varrella sen sitten näkee. Aluksi otin punaisen värin...


Palat ovat kooltaan 10 x 10 ja lanka Nalle-lankaa. Ajattelin, että palat voi virkata yhteen vaikka ruskealla langalla....sitten joskus....

Kuinka lyhyeltä se viikonloppu tuntuukaan, kun on vaan yksi vapaapäivä. Tämäkin päivä on mennyt siivotessa, pyykätessä, kukkia hoitaen jne. Yleensä en sunnuntaisin siivoa, mutta tänään oli ihan pakko...lattioilla oli niin paljon roskaa (takka, puut ja langat). Leikkasin myös ison kiinanruusuni ja otin siitä pistokkaita. Saa nähdä kasvaako tuo vanha enää ollenkaan ja juurtuvatko pistokkaat.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille :)

lauantai 2. helmikuuta 2008

Viiniä ja villasukkia

Työpäivä takana :) Onneksi oli sellainen päivä, että asiakkaitakin riitti...ei päässyt pitkästymään....hyvä niin.


Joku voi ihmetellä, että mitä ihmettä tällainen kuva täällä tekee? Syy on se, että olen jo kauan haikaillut punaisten viinilasien perään...ja viimein myös löysin sellaiset :) Ihanan punaiset....

Jottei käsityöt vallan unohtuisi, niin tässä on taas yhdet villasukat. Nämä on tällä kertaa neulottu jämälangoista eli niistä kaikista pienistä langanlopuista.


Kotisukiksi nämä tulevat :) ja toiset samanlaiset sukat ovat vielä neulonnan alla. No, ei ihan samanlaiset, mutta jämälangoista nekin.

Kun saan ne keskeneräiset sukat vielä valmiiksi, niin saa neulominen vähäksi aikaa jäädä. Aloitan virkkaaman itselleni torkkupeittoa Nalle-langasta :) ja isoäidin neliöistä. Torkkupeitto on ollut suunnittelun asteella jo monta vuotta, mutta nyt päätös on tehty :) ...peitto virkataan!

Virkkaamisiin :)