sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Jotain valmistakin

Kiitoksia kaikille joulun toivotuksista :)

Joulu on mennyt rauhallisesti syöden, ulkoillen ja sarjoja katsellen (dvd:ltä). Mukaan on mahtunut myös hieman käsitöiden tekoa.


Novitan 7 Veljestä Polkka -langasta valmistui säärystimet. Lankaa niihin kului 192 g. Neuloin noista säärystimistä aika pitkät, joten lämmittävät hyvin :) Novitan Nalle Colori -langasta neuloin itselleni yhdet sukat ja niihin lankaa meni 79 g.


Istutin noin kuukausi sitten viime vuotiset amarylliksen sipulit isoon kukkaruukkuun ja nyt ne kukkivat :)


Nämä amaryllikset olivat koko kesän ulkona. Syksyllä sitten otin ne pois ruukuista ja vein varastoon, jolloin vihreät lehdet kuihtuivat....ja kuukausi sitten istutin ne uudelleen.


Tämän amarylliksen taas ostin ennen joulua ja tässä on kolme kukkavanaa :) Tässä kuva yhdestä kukkavanasta.....7 yksittäistä kukkaasta! En ole koskaan noin paljon nähnyt kukkia yhdessä kukkavanassa.


Tämä oli kaiken lisäksi kerrottu kukka :) jota en ostovaiheessa huomannut.


Väiski huilasi jalkojeni päällä :)


Vähän tuollainen "kunnollinen" kuva Väiskistä...näitä on todella vaikea saada otettua. Tässäkin on juuri leikitty, joten vanha matto on ihan rypyssä Väiskin alla.


Ompelukoneella en ole vieläkään tehnyt mitään, mutta suunnitelmissa olisi edelleen :) Minun pitäisi ommella itselleni ainakin muutama pusero ja miksei jokunen hamekin. Onneksi on lomaa vielä jäljellä reilusti.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

12 kommenttia:

eila kirjoitti...

Amaryllis on ihana kukka ja minullakin se kukkii perinteisesti nyt just joulunpyhien jälkeen! Oletpas saanutkin kukkimaan viimevuotisen, minä yritän aina säästää mukulaa mutta sitten jossain vaiheessa kyllästyn ja heitän pois, pitäsiköhän tällä kertaa yrittää taas...

eva kirjoitti...

Ihania käsitöitä, ja ihania amarylliksiä! Otitko ne siis kokonaan pois mullasta silloin syksyllä, kun veit kellariin? Mie olen jo useamman vuoden yrittänyt kukittaa vanhoja amarylliksiä, lehtiä ne kyllä tekee, kukkimaan en ole saanut...

eva kirjoitti...

...siis varastoon eikä kellariin...

Minna kirjoitti...

Onpa Väiski söpöläinen :)

möhönasu kirjoitti...

Otan amarylliksen kokonaan pois mullasta ja vien varastoon. Annan lehtien kuivua ihan itsellään, jolloin ne keräävät niiden voiman sipuliin...näin olen jostain kuullut ja ainakin se toimii :)

Matleena kirjoitti...

Upeita amarylliksesi ovat! Pitäisiköhän kokeilla, saisinko ostoamaryllikesni kukkimaan uudestaan. Yleensä en ole onnistunut siinä puuhassa.

Hyviä kuvia Väiskistä!

sasu kirjoitti...

aivan ihania kukkia ja tuossa koirassakaan moittimista ole; söpö.

MarjutJ kirjoitti...

Sain tänä jouluna elämäni ensimmäisen amarylliksen. Pitäisiköhän sitä yrittää pitää elossa:)

Niina kirjoitti...

Kauniit säärystimet, tuota lankaa hiplasin tänään kaupassa.
Ja kyllä on upeat kukat!
Hyvää Uutta Vuotta 2009!

sartsa kirjoitti...

Aika tasasta väriyhdistelmää tullu polkasta, jos tossa ei oo muuta. Usein näkee aika kirjavia. Hyvänväriset.
Aika viherpeukalo oot. Minul ei ikinä virkoa mikään, mitä pitää lepuuttaa talven, tai kesän yli. Pasuunankukkasetkin veti viimeset henkoset, ku vein ne kellariin talveksi.

Mammutti kirjoitti...

Mie piipahdin toivottelemaan uuden vuoden toivotuksen, oikein hyvän ja onnellisen!

Helmis kirjoitti...

Upeita joulukukkia sinulla!

Mahdottoman Mukavaa Uutta Käsityövuotta sinulle!!