sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Ei käsitöitä....

...taikka ehkä sitten kuitenkin :)


Tänä viikonloppuna olen yritännyt tehdä kukkaasetelmia :) Vaalea kori minulla oli jo ennestään, kuivattuja hedelmiä, käpyjä, sammalta.....ja tietysti itse kukat (ostettuja) :) iso joulutähti ja toisena jouluruusu. Kyllähän tuosta asetelma tulikin. Itse olen ainakin tyytyväinen...näyttää luonnossa nätimmältä kuin tuossa kuvassa.


Toinen pienempi asetelma hyasintistä. Tuokin ruukku minulla oli ennestään....muistaakseni sain sen viime jouluna. Kaikki purkit kannattaa säästää :) sillä ei sitä koskaan tiedä mihin niitä tarvitsee.


...ja paljon kuivattuja hedelmiä, joita aion käyttää koristeena :) Kuivasin myös Garanbolaa ja pienen ananaksen.


Tänään teimme kaksi piparkakkutaloa :) Tämä talo jää meille...huomaattehan mäyräkoiran tuossa vasemmalla :)...mieheni tekemänä. Tuo lumiukko näkyy hieman huonosti tuossa.....


Tämän annamme lahjaksi :) Mieheni ihmetteli, että miten ihmeessä olemme joskus voineet tehdä 7 piparkakkutaloa yhtenä päivänä? Yllättävästi noihin meni aikaa ihan tuhottomasti :) Palaneita sormia on myös muutamat ja lisäksi mieheni poltti ylähuulensa, kun vaistomaisesti lykkäsi sokerisen sormen suuhunsa. No, tältä vuodelta on taas torpat tehty :) ja nuokin ovat luonnossa paremman näköisiä.

Niin...sain kummatkin (omani ja siskoni) ompelukoneet huollosta perjantaina :), mutta en ole vielä entinyt ommella yhtään. Tärkkäystäkin olen harrastanut tänään, mutta siitä sitten myöhemmin :) Kumma...joskus tuntuu, että viikonloppuna saa vaikka mitä aikaiseksi :)

Piparintuoksuista alkavaa viikkoa teille kaikille :)

12 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kauniita koreja ja taloja olet tehnyt!

Tupuna kirjoitti...

Ihania askarteluja:)

TeSa kirjoitti...

Piparkakkutalojen kasaamisessa menee ensin hermot, sitten palaa sormet, ei koskaan vielä huuli =)
Mutta on teillä kauniita taloja valmiina.

Sarita kirjoitti...

Ihania asetelmia! Meillä on vielä piparit paistamatta, koska en osaa päättää teenkö piparikirkon vai mitä sitä tekisi!

Intsu kirjoitti...

Ai kuinka hienoja kukka-asetelmia ja kivoja piparitaloja!!

näpertelijä kirjoitti...

Tosi hienot asetelmat kukkasista kyllä olet ollut ahkera! Piparitalot hienoja, itselläni valmiit osto osat ja vieläkin tekemättä, ihan hävettää, mutta piparkakut sentään olen leiponut.

Eija kirjoitti...

Hienot kukka-asetelmat ovat!! Ja vielä kaksi piparkakkutaloakin, komeita !

Kukka-75 kirjoitti...

Ihania koreja ja piparimökkejä! Kuivaatko hedelmät ihan sähköuunissa? Tekisi mieli kokeilla noita appelsiineja ja karamboleja =)

möhönasu kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommenteista :)

Minulla on pieni kuivuri, jossa kuivatan kaikki hedelmät. Toki ihan tavallinen uunikin käy, mutta siinä saa olla tarkka ettei uunin lämpötila olen liian korkea (muistaakseni pitäisi olla n. 40-45 astetta).

tia kirjoitti...

Hienoja taloja olette tehneet ja kauniita kukka-asetelmia. Kyllä teillä on taito hyppysissänne.

Minulla aika mennyt kortteilussa, kohta helpottaa ;-)

Kikka kirjoitti...

voi miten ihania kukka asetelmia kyllä nuo kelpaa vaikka kelle antaa .
piparkakku taloja kyll on ihanaa kun joku jaksaa sellaisen värkätä itse en jaksa on niin laiska piparkakut kyllä teen ,taitaa lähinnä olla sen kuuman sokerin kanssa leikkiminen se juttu jonka vuoksi en halua tehdä piparkakku taloja palaa sormet =)

selma kirjoitti...

Ihania joulujuttuja ja asetelmia. Minä en enää aikoihin ole piparitaloja rustannut, mutta ovat ne kuitenkin ihan mahtavan näköisiä.