lauantai 1. marraskuuta 2008

Käryä....

Kuten tuossa edellisessä bloggauksessa kerroin, minun piti tänään ommella. Alku meni ihan normaalisti....leikkasin Väiskille uuden sadeviitan ja ompelin kauluksen valmiiksi. Nousin ylös silityspetin luokse, koska minun piti kiinnittää tuo kaulus nuppineuloilla viittaan.

Arvatkaa mitä sitten tapahtui? Ompelukone jatkoi yksinään ompelua! Kyllä vaan :) Otin virtajohdon irti seinästä ja luulin ensiksi, että ompelukone kärysi....mutta ei...se oli poljin! Eli tänä viikonloppuna en ompele, vaan jatkan neulomista :)

Täytyy maanantaina soittaa huoltoon ja kysyä voiko tuota poljinta korjata vai saako tuollaiseen vanhaan (n. 25 vuotta) Berniinaan vielä ostettua uuden polkimen. Toivottavasti homma hoituu...


Mitähän sitä sitten neuloisi....jotain uutta pitäisi keksiä, sillä viime aikoina olen noita villasukkia vaan neulonut :)

Yhteenveto vielä Sukkasadosta: Kaikkiaan 11 paria sain neulottua.
- 4 sukat miehelleni
- 3 sukat itselleni
- 2 sukat siskolleni
- 2 sukat....ovat miesten sukkia nekin :)

13 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Voi hyvä ihme tuota koiruutta :D Komea sukkasato ! Toivottavasti löydät uuden polkimen koneeseen niin pääset suruuttelemaan :)

Nna kirjoitti...

Ajattelin tänään aijemmin sinua ja Väiskiä. Teillä ei vielä taida olla lunta maassa? Toivottavasti ompelukone saadaan kuntoon.

näpertelijä kirjoitti...

Minulle kävi samoin polkimen kanssa ja sain sen pysähtymään vain sitä jalalla iskien.Polkimen sain ostettua erikois liikkeestä jossa oli varaosia ja se maksoi 55e. Samoin se painin jalka meni poikki kun riuhdoin sitä ja neula jotenkin siihen iski. Sekin maksoi 30e joten minusta on kalliita osia.Vaan tuo kone Ricgart ehkä se noin kirjoitetaan on painava ja osat rautaa eikä hypi pöydällä niin kuin nuo kaksi muuta, että investoin silti.Toivottavasti saat uuden polkimen sillä " vanha on kuitenkin parempi kuin pussillinen uusia"

Sari kirjoitti...

Kaikkea sitä voikin sattua.
Mahtava saalis sukkia! Väiskille terkkuja.

Kukka-75 kirjoitti...

Sama vika tyttären vanhassa husqvarnassa... En ole vielä huoltoon vienyt. Hienon määrän sait sukkia tehtyä, minäkin kymmenen mutta olivat pienempiä =D

Anonyymi kirjoitti...

toi Väiski on kyl mainio haukku ja erittäin valokuvauksellinen... :) komea sukkasato, toivottavasti poljin löytyy... terkuin tallu

Pirena kirjoitti...

Kyllä Berninaan täytyy saada varaosia, kun on kuitenkin laatukone. Minulla 32 vuotta vanha kone. Pudotin polkimen joku vuosi ja halkesi se muovi, ukko liimasi ja toimii edelleen.

MarjutJ kirjoitti...

Toivottavasti saat koneen kuntoon!

Tiitsa kirjoitti...

Uuups. Mullakin on vanha Berniina ja paha perii jos se lopettaa ompelemisen. Hyvä tietää, että moisia juttuja saattaa olla tulossa. Ikää liki 40v. Jostain 70 luvulta on lähtöisin ja toimii kuin unelma.

Palaga kirjoitti...

Kävin ihailemassa sinun upeita käsitöitäsi ja ihanaa Väiskiä!

Nna kirjoitti...

Ukkonen arpoi sinut voittajaksi, joten pistäisitkö vaikka sähköpostiosoitteesi langanluonnin kommentoinnin kautta. Siitä se ei näy muille.

Sitten vielä kysyn, onko sinulla jotain suosikki tai inhokkivärejä? Tai muuten vain jotain suosikki tai inhokkiasioita.

Anonyymi kirjoitti...

Vekkuli tuo Väiski ;) Terveisin Merry ja Kuusama

famu kirjoitti...

Toivottavasti koneesi on jo kunnossa.-Upea kasa sukkia.Sukkia minunkin puikoiltani on syntynyt,vaikka sukkasatoon en lähtenytkään mukaan.-Tietokoneeni on niin inhottavan hidas,että kommentoinnit ja vierailut blogimaailmassa ovat jääneet vähiin.-Mukavaa jatkoa marraskuulle toivottelee famu.