sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Kesä vie mennessään.....

Se on kesä, kun mitään käsityönpuolta ei saa aikaiseksi :) Liikenevä vapaa-aika tulee vietettyä enimmäkseen ulkona, joten ainoa mitään olen saanut aikaiseksi on villasukat. Ne menivät viikonloppuna saajalleen eli äidille.


Ihanaa, kun voi joka päivä syödä ulkona :) Vein myös kaikki sisäkukat kesäksi ulos....lukuunottamatta isoa posliininkukkaa ja orkideoita. Päätin nimittäin, että mitään kesäkukkia en tänä vuonna osta vaan vien sisäkukat ulos ja se saa riittää. Puutarha on täynnä ihania kukkia, joten miksi pitäisi ostaa....onhan ne toki kauniita, mutta tänä vuonna saa olla näin.

Juhannusruusu kukkii jo täyttä päätä ja kukinta on taatusti ohi jo juhannuksena.


Syreenien kukinta on jo ohi...


Kielot kukkivat kukkapenkissä....


Viime vuonna unikkot eivät kukkineet ollenkaan, mutta tänä vuonna taas kukkivat.


Onhan se kiva, kun aurinko paistaa :)....ja aurinkopaneelit lämmittävät käytettävän veden eikä tarvitse öljyä poltella, mutta....saisi sitä vettäkin tulla! Maa on todella kuivaa! Leikkasin nurmikon perjantaina pitkästä aikaa ja tällä hetkellä nurmikko on todella ihan rutikuivaa. Katsoin lauantaina myös kylvettyjä peltoja....ei niistä mitään tule, jos vettä ei kohta sada....oli todella kuivan näköisiä.

Tällä viikolla tulivat myös ensi talveksi klapeja :) Voi taas takkaa lämmitellä kylminä talvikuukausina (tai kosteina)....jos sellaisia tulee...

Olen odotellut, että ompeluinto iskisi....mutta näköjään sitä saan vielä odotella....

6 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Minunkaan unikkoni eivät kukkineet viime kesänä. Kahteen viikkoon en ole päässyt mökille. Oikein jännittää, miltä siellä näyttää ensi viikonloppuna.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Meillä on juhannusruusut vielä pienellä nupulla, kukkivat yleensä viikko juhannuksen jälkeen. ;o)

Kesäkukkia mä en tapaa lainkaan laittaa.. viime kesänä ennen ristiäisiä haettiin yhden puutarhaliikkeen poistomyynnistä kaikkea kaunista "auton täydeltä 20 eurolla". Nyt odotellaan samaa alennusta, siihen saakka saa ruukut pysytellä tyhjinä..
Unikkoa mulla ei olekaan, kun olen kuvitellut sen muuttavan paikkaa joka kesä, kun siementää.. ja tykkään että kukat pysyy suunnilleen siinä mihin olen ne istuttanut. ;oD

wiiks kirjoitti...

Meillä sataa nyt... ihan hyvä, saa kasvimaalla vegetkin osansa.

...ei vielä syreenit kuki...kielot kylläkin -valtaisan ihana tuoksu...

Iloista kesää!

Outi kirjoitti...

Onnea Lankaa ja ajankulua-blogin arvontavoittajalle! Pistätkö yhteystietoja ja lempilanka/väri/materiaali/inhokki- tietoja tulemaan mun sähköpostiin oujova at yahoo piste com

näpertelijä kirjoitti...

Käsityöt tosiaankin jää kesällä vähiin,ja muutenkin taukoja kun ei ole oikein tarvetta.Kukat tuntuu kukkivan kuin yhtä aikaa ja sitten on kaikki kukkineet.Minulla on nuori sireeni joka ei vielä kuki, mutta kieloja on metsässä paljon.Juhannusruusun hävitin pois se alkoi valtaamaan liikaa pihaa itselleen.

lankafriikki kirjoitti...

Joo, menevät itse takaisin häkkiin. Lennätän heitä aika lailla päivittäin (toki teen poikkeuksen joinain päivinä jos on joku siihen pakottava syy, kuten koira hoidossa tai jotain muuta sellaista) Joskus linnut lentelevät useita tunteja ja joskus hätinä käyvät ulkosalla. Niin ja on sellaisiakin päiviä ettei ne halua tulla ulos ollenkaan :D Ne ovat aika hassuja tapauksia. Yleensä vain avaan häkin oven ja suljen sen kun kaikki ovat menneet takaisin häkkiin.