sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Vapun ajan puuhdetyö

Aivan ihana ilma ollut koko vapun ajan :) Revimme (ihan kirjaimellisesti, mutta varovasti) villiviinin irti talon seinästä. Edelliset asukkaat olivat sen (tai oikeastaan niitä oli kaksi tainta) joskus siihen istuttaneet. Täytyy todeta, että villiviini on kyllä vihoviimeinen joka minulle tulisi mieleen istuttaa taloon kiinni! Villiviinin imujuuret (vai miksi niitä nyt sanotaankaan) tunkevat talon sisään! Kaikkia juuria maasta emme saaneet pois, mutta täytyy vaan keväisin (ja kesäisin) repivä niitä pois.

Nurmikosta sen verran....se on taas sen näköinen ettei sitä olisi leikattu ollenkaan...eli kasvaa kovaa vauhtia :)

Käsitöihin....

Tämä seuraava työ on ollut suunnitelmissa jo vuoden, mutta nyt vasta pääsin sitä aloittamaan ja sain valmiiksikin :)

Aloitin virkkauksen vapun aattona ja valmiiksi sain tänään. Ohje on Stitch 'n bitch virkkaajan käsikirjasta: koukussa.


Lankana on Novitan Tennessee ja sitä meni n. 700 g. Virkkasin hameesta pidemmän kuin mitä ohjeessa...sopii näin vanhemmalle mielestäni paremmin :)


Tässä vielä tuo vyötärön seutu paremmin eli virkkasin tuon nauhan kaksiväriseksi ja kukkien malli ihan omasta päästä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Tennesseestä mitään virkkasin ja taatusti tuota lankaa tulee käytettyä tulevaisuudessakin....sitä on sen verran mukava virkata.

Hameesta sen verran....että se on aivan ihana! Siitä merkkinä on jo sekin, että aloitin heti virkkaamaan toista samanlaista. Tosin lankana on Novitan Bambu ja värit tyystin erit :) Ensikosketukseni Bambuun joskus aikanaan ei ollut mieleinen. Nyt täytyy todeta, että todella kiva tuotakin lankaa on virkata. En tiedä miksi silloin aikanaan en siitä pitänyt....

12 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Tosi kaunis hamonen, ja väriyhdistelmä kaunis.
Lempilankojani tuo Tennesee.

Arja kirjoitti...

Toi villiviini on kyllä kaunista mutta esim. meille se ei sopisi kun on puurunkoinen talo.. Olen kuullut mitä ihmeellisempiä tarinoita siitä mitä on paljastunut villiviinin takaa kun se on revitty alas about kahdenkymmenen vuoden jälkeen.
Kaunis hame :)

Intsu kirjoitti...

Kyllä on kaunis kesähame!Värit sointuu ihanasti ja kyllä nopeesti olet tuon tehnyt!

Sipi kirjoitti...

Ihana kesäinen hame! Tuota Tennesseetä pitäis kans kokeilla, puseron verran sitä mullakin on jemmassa :)

evelin kirjoitti...

Minä kokeilin tuota samaa hametta viime kesänä virkata, mutta ei siitä tullut mitään. Ohjeen silmukkamäärillä yritti jäädä ihan liian pieneksi ja sitten taa sliian isoksi ja sitten taas ties mitä, mutta kivalta se näyttää valmiina edelleen. =)

Kukka-75 kirjoitti...

Onpa veikeä hame! Iloisen värinen.

famu kirjoitti...

Kiitos patalappukommentistasi.Minulla taitaa olla nyt "patalappuvaihde " päällä.-Kaunis hame on Sinun käsistäsi taas syntynyt.Ihmettelen kuinka mahdottoman nopea Sinä olet virkkaamaan,kun minä saan samassa ajassa vain patalapun väkerrettyä!
Näinkö paljon sitä ihminen vanhetessaan hidastuu?

Anonyymi kirjoitti...

nätti hame ja kivat värit. Mulla kans tossa melkein valmis, mietin pitäiskö vielä yksi kierros tehdä. Mun versio on kans pitempi, pakko oli tehdä ;) juu tennessee on mukava lanka... terkuin tallu

Kati kirjoitti...

Onnea onnea vaan! Onnetar nosti arpasi.

TILKKUMUORI kirjoitti...

Oi miten ihana kesähame :D
Kyllä tuolla passaa hienostella. Nopea kyllä olet tuossa koukutushommassa. Minulla ei ranteet ja hartiat tahdo oikeen kestää pitkään koukutella,eikä kyllä kutoakkaan..

Kati kirjoitti...

Nyt kävin kurkkimassa nuita tekemisiäsi tarkemmin. Aivan upeita liinoja ja kaikkea muuta kivaa. Kerronpa äitille sinun blogistasi. Äiti on himovirkkaaja ja linkki hänen blogiin Arjan käsitöitä löytyy sivuiltani. =)

sasu kirjoitti...

Ihanan näköinen hame. Minäkin olen haaveillut tuosta hameesta, ja kirja odottaa hyllyssä aukasemista, mutta ei vain ole vielä virkkaminen alkanut.