keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Uuniburgerit ja tuorejuustosämpylät

Tulin iltavuorosta kotiin ja ensimmäiseksi, kun astuin ovesta sisään tunsin tuoreiden sämpylöiden tuoksun....luulin jo erehtyneeni, kun tuoksuun sekottui myös ruoan tuoksu. Mutta ei, oikeassa olin...oli sekä sämpylöitä, että ruokaa :) Mieheni oli leiponut....mikä ei ole harvinaista, sillä hän se meillä yleensä leipoo :)

Tällä kertaa hän oli kokeillut jotain ihan uutta..... Tarkoituksena oli paistaa yhtaikaa sekä sämpylät, että burgeripihvi ja tässä resepti siihen.

UUNIBURGERI:

Taikina

5 dl vettä

loraus öljyä

1 rkl sokeria tai loraus siirappia

1 tl suolaa

1 dl leseitä

1 dl kaurahiutaleita

1 pussi kuivahiivaa

8 – 10 dl vehnäjauhoja

Mausteita oman maun mukaan

(tällä kertaa mieheni käytti pizzamaustetta, lipstikkaa, hieman yrttisuolaa)

Täyte

tomaattisosetta tai -kastiketta

(tällä kertaa mieheni käytti Knorrin Chili-maustettua pastakastiketta)

jauhelihapihvejä

tuorejuustoa

(tällä kertaa mieheni käytti Pirkka Italian yrtit -tuorejuustoa)

Vaivaa taikina normaalisti ja anna sen nousta noin 30 minuuttia. Kun taikina on kohonnut, kauli se levyksi ja irrota muotilla levystä vähintään jauhelihapihvin kokoisia paloja. Tähän voi käyttää mitä tahansa pyöreää ja sopivan kokoista astiaa.

Laita puolet paloista pellille ja levitä päälle tomaattisose. Tomaattisoseen päälle laita yksi pihvi/pala ja jokaisen pihvin päälle vielä reilu kasa tuorejuustoa. Laita tuorejuuston päälle taikinan päälipala ja painele reunat tiiviisti umpeen.

Voitele sämpylät ja pistele sämpylöiden pinta haarukalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 min.(riippuen uunista).

...ja todella maukkaat uuniburgerit ovat valmiit :)


Jos taikinaa jää yli, voit kokeilla seuraavaa...

Ota muotilla samankokoisia paloja niin kauan, kun taikinaa riittää. Levitä palan päälle tuorejuustoa ja kääri se rullalle. Näin saat hyödynnettyä kaiken taikinan ja saat hyviä tuorejuustosämpylöitä.



Tuo valkoinen tuossa sämpylöiden reunassa on sitä tuorejuustoa.

Valitan etten ehtinyt noita leipomuksia paremmin asetella, kun oli niin kauhea nälkä! Piti päästä heti maistamaan ja todella maukkaita ne olivatkin :)

8 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyypi joskus kokeilla teidän reseptiä.
Meilläkin isäntä on nykyään innostunut leipomaan ja laittamaan ruokaa eikä siitä haittaa ole.
Välillä on ihana istua valmiisen pöytään......

Pami kirjoitti...

Näyttävätpä hyvälle, täytyykin kokeilla. Missä puussa tuollaiset miehet kasvavat...? :-))

Lilli kirjoitti...

Samaa kysyn kuin pami. Meiltä ei sellaisia puita ole 50 vuoteen löytynyt! Muistapa kehua ja pitää hyvänä! Resepti kuulostaa tosi hyvältä. Kesällä grilliburgerit tekevät meillä kauppansa, mutta tuo resepti on hyvä vaihtoehto sadeilmoilla ja talvisaikaan. Kiitos nappaan reseptisi talteen.

päivi-helena kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Täytyy kokeilla joskus noin, ei ole tullut kyllä yhtään mieleen.

Katja kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen

Palaga kirjoitti...

Kiitos ohjeesta; täytyypä kokeilla. Olivatko jauhelihapihvit jo valmiiksi paistettuja, kun ne pantiin taikinan sisään?

möhönasu kirjoitti...

Palaga: Jauhelihapihvit olivat valmiiksi paistettuja :)

sibylla kirjoitti...

Minun kanssa pitää kokeilla! Kauheaa kello on 22.53 ja mulle tuli nälkä! Pitäisi olla varoitusmerkki näissä ruokaohjeissa!