lauantai 23. helmikuuta 2008

Virkattu pesukinnas - ohjeen siirto vuodatuksesta bloggeriin

Pesukinnas


Lankana käytin puuvillalankaa (joko yksinkertaisena ja kaksinkertaisen – riippuen puuvillalangan paksuudesta) ja kalalankaa. Toki pesukintaan voi virkata pelkästään kalalangasta, jos haluaa siitä karheamman tai pelkästään puuvillalangasta, jos haluaa siitä hieman pehmeämmän. Virkkuukoukkuna 3,5

Pesukintaan koko - pituus 21 (22) cm ja leveys 15 (16)

Luo 56 (60) silmukkaa ja sulje ketjusilmukat piilosilmukalla renkaaksi. Virkkaa kiinteitä silmukoita kolme kerrosta. Sulje kukin kerros piilosilmukalla.

Tämän jälkeen jatka virkkaamista tavallisilla pylväillä, kunnes kintaan korkeus on 17 (18) cm. (Sulje kukin kerros aina piilosilmukalla).

Aloita kaventaminen:

  1. kavennuskerros – 2 pylvästä yhteen, 2 pylvästä -> toista tätä koko kerros

  2. kavennuskerros – 2 pylvästä yhteen, 1 pylväs -> toista tätä koko kerros

  3. kavennuskerros - 2 pylvästä yhteen, 1 pylväs -> toista tätä koko kerros

Tämän jälkeen jatka virkkaamista ( ja kaventamista) kiinteillä silmukoilla seuraavasti. 1 kiinteä silmukka, 2 kiinteää silmukkaa yhteen -> toista tätä, kunnes kinnas on kavennettu loppuun asti.

Päätä langanpätkät ja käännä pesukinnas ympäri eli nurja kerros päälle päin (minusta nurja kerros sopii erittäin hyvin pesukintaan pääliseksi).

Virkkaa vielä pesukintaan reunaan kerros kiinteitä silmukoita. Halutessasi voit tässä vaiheessa virkata myös kiinnityslenkin reunaan.

Lisäämällä silmukoita pesukintaasta voi tehdä isomman tai vähentämällä silmukoita pienemmän.

Koristeeksi virkkasin joko kukkasen (naisille) tai mikähän lie toi toinen (miehille)Jokaiseen kintaaseen tein vielä erikseen pesuohjelapun. Tuo valkoinen ruma tuossa lapussa on vaan sen takia, että peitin oman nimeni :) eli pienellä tuossa lukee Virkannut .....(nimi)


Tässä valmis paketti :) Alla on pahvia, jonka päällystin foliolla ja sen päällä sitten ovat nuo kintaat. Ei tuo folio ole pakollinen, mutta halusin kovan pohjan noille. Lopuksi vielä sellofaania päälle :)

4 kommenttia:

Piri kirjoitti...

Olen itsekin virkannut pesukintaita kaksinkertaisesta 6-säikeisestä kalalangasta. Tulisiko sinulle mieleen, mitä karheampaa lankaa voisi käyttää kalalangan ohella toisena lankana, kun jotkut ovat toivoneet vieläkin karheampaa kinnasta?

möhönasu kirjoitti...

Miten olisi joku pellavalanka. Minulla on sellaista ohutta (hieman ehkä kalalangasta ohuempaa) pellavalankaa ja se on mielestäni aika karheaa. Voisiko sitä ehkä käyttää?

Piri kirjoitti...

Kiitos vihjeestä! Ostoksille vaan.

Mari kirjoitti...

Tein pesukintaan ohjeellasi, kiitos ohjeesta :)