lauantai 23. helmikuuta 2008

Virkattu kana/kukko - ohje - ohjeen siirto vuodatuksesta bloggeriin

Virkattu kana/kukko:

Paksusta puuvillalangasta – virkkuukoukku 3,5 (mutta voi tehdä mistä langasta tahansa)

Luo 35 ketjusilmukkaa ja kiinnitä ketjusilmukat renkaaksi yhdellä piilosilmukalla.

Virkkaa kiinteitä silmukoita 15 kerrosta.

Virkkaa hieman yli puolet kiinni toisiinsa ylhäältä 11 kiinteällä silmukalla.Jatka pään tekemistä – virkkaa kiinteitä silmukoita (ympyränä) vielä 9 kerrosta, jonka jälkeen virkkaa kiinteillä silmukoilla pää kiinni. Päätä langat.


Aloita helttojen tekeminen. Virkkaa kolme 4-6 ketjusilmukan ryhmää (riippuu langan paksuudesta, että monta ketjusilmukkaa virkataan).


Virkkaa 1 ketjusilmukka kääntymistä varten. Jokaiseen ketjusilmukkakaareen virkataan 2 kiinteää silmukkaa, 3 puolipylvästä tai pylvästä (riippuu kuinka korkean heltasta haluaa) ja vielä 2 kiinteää silmukkaa.

Tee leuan alla oleva heltta samalla tavalla. Päätä taas langanpäät.Tee vielä kukolle/kanalle silmät ja pyrstö eri värisistä langoista. Tässähän voisi myös käyttää jotain pörröistä lankaa, mutta sitä minulla ei ollut. Kuva valmiista....


Silmukkamäärää ja kerroksia lisäten/vähentäen saa eri kokoisia kukkoja/kanoja. Samoin lankaa vaihtamalla tulee eri kokoisia ja näköisiä.

Tämän kukon/kanan pituus 10,5 cm pituus selkään 8 cm (ei vielä taitettu) ja päähän 13 cm. Tuota alareunaahan ei ole pakko taittaa ylöspäin....minä vaan pidän siitä, että se on hieman taitettu.


5 kommenttia:

tuikku kirjoitti...

Tosi kiva virkattu kana, täytyy kokeilla vaikka jostain pörröisestä langasta. Sopivan yksinkertainen mutta silti siitä saa näyttävän näköisen. Tuikku

Sartsa kirjoitti...

Nythän tää onkin ajankohtainen malli, kun on pääsiäinenkin jo lähes käsillä. Jostain kun sais lisää tunteja vuorokauteen, niin toteuttaisin kaikki kivat jutut joita oon nähny. Miähän oon jo siis täysin lopettanu siivoamisen yms. ylimääräsen touhun ja keskittyny näihi käsityöjuttuihi...

marjut kirjoitti...

Kiva jutu niille jotka osaa virkata. Kateellinen heille.

Sisko kirjoitti...

Kiitos hyvin opastetusta ojeesta! Tein paljon kanoja langanlopuista! Hyvää Pääsiäistä!

Mia kirjoitti...

Hei, kiitos ihanasta ideasta :) LÄhdin etsimään virkattua kanaa ja täältä löytyi :) Nyt on oma toteutettuna ja kuvaa näkyy blogissani, josta linkki tälle sivulle :)